Сега го гледав извештајот од трансферот. Може да ми кажете што значи трет ден на трансфер No1 early compaction и No 2 C8-G1 Хормонски статус 3898
Пред непол месец платив 53 500 ден во Систина, без разлика колку ке се замрзнува , јас имав 1 и толку си платив, страшно е со цениве.
Ќе поднесувам документи за прв ваучер, па ме интересира ако знае некој да ми каже. Микробиолошките испитувања матичната ми ги даде испринтани без печат.Дали ќе ми ги прифатат така?
Denes imam mn bolki vo polovinata se plasam da ne izleze na loso 10 ti den mi e od transfer planiram da pravam betahcg vo vtornik
Мора печати,на сите резултати,јас така се зезнав па се враќав по сите институции за да ми ставаат печати и со тоа изгубив многу време.Проверувај си обавезно дали имаш печат и потпис.
Дали спиете и на страна ? Вчера имав трансфер , ноќта се свртев , грб ме боли некако не можам да лежам по цели денови..
Јас секогаш спијам на страна, едноставно на грб не можам да заспијам.. Нема да се измести, не се секирај
Не помнам како беше хахаха , знам само дека место не ме фаќа , де ми се моча , де вода ми се пие хахах , понеделник се враќам на работа , ако биде биде ...
Jas spijam na strana toa e i najgolem problem barem za mene polovinata veke ne ja osekam sakam na stomak da si spijam
А зошто да не спиеш на стомак?? Еве ја сум 14 недела и уште си спијам на стомак и ќе спијам додека не порасне меше. Ајде уживајте не се оптоварувајте со секакви правила и мисли. Оди таму шетај растерети мисли ако сака Господ ќе биде
Fala za ovoj komentar jas nikako ne mozam na strana da spijam samo na stomak samo prvite denovi spijev na strana se plasem da spijam na stomak i ne mozev da pravan miren son
Девојки имам неколку прашања, се надевам ќе ми одговорите. Имав неуспешен крио трансфер вчера добив резултат на 2 бласто со квалитет АА, бетата е 1.66. на 10 ден (така ми рекоа да направам бета од болница на 10 ден) Од терапија примав клексани и Аспирин (препишани од др.Јани), Естофрем, Утрогестан, метилирана фолна, метилиран Б12. На ден на трансфер примив и интралипид, заради претходно неуспешен трансфер на свежи ембриони (пред повеќе од година). Летово пред овој трансфер во Јули е направена хистероскопија и скречинг одстранет е полип и тргнавме овој пат спремни со се. Но ете пак неуспешно. Прашањата се следниве: 1. Кога да очекувам да добијам циклус (престанав со терапија од вчера) 2. Дали треба да испитам нешто дополнително (кај мене најверојатно не ни настанува имплантација) 3. Кога може да се направи следен трансфер? ( Имам замрзнато уште еден бласто ембрион со малку помал квалитет АБ, и докторот предлага да го правам транферот уште овој циклус што го очекувам, или најкасно после овој). Може ли да споделите искуство, и што понатаму? Благодарам.
Матичната прво ме советуваше да имам на се печат а и дечкото што ги разгледуваше кога му ги предадов баш гледаше дали има печати...