Не прашав , јас и замена за кринон земав се вика васклор , чини 23 еур 15 стапчиња , не знам која е цената на кринон
Девојки денес се чувствувам некако тажно. 10 ти ден од трансфер ми е и освен тапа болка во стомак немам никакви други симптоми. Имам чувство дека е неуспешно. Е сега вчера избрзав и вечерта направив тест дома кој покажа негативно. Мислев дека ако има нешто би покажал тестот бидејќи со бластоциста ми беше.
По мене би требало да покаже , но најдобро да си направиш со утринска мокрача , за да не се разочаруваш пред време , мислам дека кинцентрацијата на бхцг е најсилна наутро , затоа не се разочарувај , понови утре пак.
Da, na naplata koga pojdovme duri togas mi dadoa lista na se' sto se napravilo nastrana od fondot 2 eha, 10 inekcii plus, i 9 hormonski ispituvanja. To e, ni jas ne se raspravav samo sto malce e ludilo em vaucher em doplata nebare nam na site parite na drvo ni rastat i gi imame vo sekoj moment. Da se nadevame se' ke bide vo red.
Devojki da ve izvestam mojot rezultat na 13 ti den e 584 se nadevam na dobro ke bide i nataka se i site sto ste vo iscekivanje da imate pozitiven reziltat ..Vi blagodaram za se
Здраво на сите. До сега мериоферт сум го ставала мускулно. Овој пат сум на модифициран циклус и денес ми рекоа поткожно во рака или стомак. Како сте го примале вие и која е разликата?
Јас исто прашав дали има разлика меѓу поткожно и мускулно боцкање, сестрите ми рекоа дека е исто, ама јас од лично искуство минатиот пат многу подобро реагирав кога се боцкав мускулно последните три дена од стимулација, претходно во стомак како вода да ставав немаше никаков ефект.
Конечно си го земав ваучерот од фондот. Стварно се Бог да чува, Четвртокот ми кажаа пуштено било баш тој ден, да го барам во пошта, одам во пошта ми кажаа немало, па ме пратија во дирекција позади пошта или што и да е, одам таму нема, ми бараа бар код, денес бев во фондот да им побарам бар код, ме пратија во архива и ми го најдоа. Е сега знам дека треба да си изберам доктор, сакав кај Трајковски ама кога бев кај него за 4Д ехо лично мене не ми остави добар впечаток (секој со својата приказна), кај Ивановски се јавив, сестрата ми кажа да се јавам за 7-8 дена па ќе ми закажала термин,ама многу се чекало. Сестрата од кај матичниот гинеколог ја прашав за упат, ми кажа откако ќе одберам доктор, пред да почнам процес тогаш да одам за упат. Вие како направивте ме интересира? И чекам резултати од генетски мутации, ми кажаа за 2-3 недели.
Откако ќе одбереш доктор, тогаш упат за до таа клиника. Размисли си, имаш време и друг др да посетиш, да видиш како ќе ти кликне. Мериоферт поткожно секогаш сум ставала. @Vaa , честитки
Може и така и така. Ефектот е тој. Целиот протокол е битен, комбинацијата на лекарства, ама таа е индивидуална. Јас на долг протокол едвај 4 извадив. Ама за други, тој е супер. Штом си одбрала др, следи си го протоколот и среќно
Да, треба првин др да одбереш па за таа институција да ти дадат упат. Кај Ивановски се чека за термин дури и месец дена, додека да отидеш прв пат, после си во бубањ и тераш. Закажи консултација и реши се па тогаш упат. Јас упатот го носев кога почнував со стимулации.
Да, да, така ми кажа и сестрата што работи кај матичната, прво да одлучам каде, пред да почнам со процес, па потоа да одам упат да ми дадат, а и чекам резултати од генетски мутации.