Да стварно се супер, едноставно прават да се чувствувате како дома,мили се и внимателни мислам дека добар избор сме направиле сите што сме се одлучиле за таа клиника фала ти на одговорот
Др. Трајковски и сум презадоволна од односот се надевам ако добијам ваучер ќе продолжиме со таквиот однос
Супер. Со среќа,поскоро да си го земеш ваучерот и да си отпочнеш со постапката. Јас денес 4 ти ден од трансфер. Што ќе биде исходот ќе видиме. Имам шест замрзнати и да не биде,ме чекаат таму нема разочарување никако Најголема инспирација деновиве ми е мојата ќеркичка која има 7 годинки,едвај чекам да биде успешно да и соопштам,ништо не знае а знам колку ќе биде среќна златна на мама. Те гушкам
Искрено ви посакувам да си ја изградувате ќеркичката , голема радост е да си добие другарче за цел живот .Нема поголема радост мислам од тоа да донесеш нов живот на свет иако сеуште незнам ☺️
Devojki dali e normalno i pokraj pozitivnata beta da cuvstvuvam strav dali se ke bide vo red na prviot pregled zakazan za 2 nedeli ..ne mi kazaa da go povtoram testot samo mi zakazaa eho.a nemam nikakov simptom bukvalno nisto se najnormalno
Мила јас сватив дека таков е животот,живеејќи во страв за да ги дочекаме најубавите моменти. Те разбирам како ти е.Чекаме во страв дали ќе биде добра постапката( дали ќе извадиме јајце клетки,дали ќе стигнеме до трансфер,дали ќе биде позитивна бетата,дали правилно се дуплира,да слушнеме срце,дали е се во ред со плодот,дали ќе биде здраво право...) Кога се породиме други маки ,де зошто плаче гладно ли е,има температура,болно ли е,заб ли му расте,ова ли е она ли е..кога порасне кога ќе се врати од град,каде е ,зошто не се јавува...охххх маки цел живот И не само за бремености и деца за многу работи така. Бремена си мила,ќе си чуете срценце ,ќе се видите на ехо стравот е оправдан. Јас кога останав прв пат бремена природно прокрвавев во 6 недела и од тогаш бев во стеав секој божји ден и кога ме штрекне нешто и секое одење во вц да не видам крв и секакви филмови,па како господ никој не е. Втора природна бременост радист среќа но вонматерично,операции солзи...ајде храброст за трета ..страв немој пак да е дали е во ред и ете пак бидна вонматерична,пак стравиви анксиозности панични напади,ужас. Но ние сме борци. Не застанав тука,имам дете да фалс му на господ но зошто да не се борам за уште. Двата канали извадени ми соопштуваат веќе природно неможеш да имаш дете. Ок неможам,но не е битно дали е ориродно или вонтелесно битно тоа се наши дечиња. Во оваа постапка тргнав скршена,анксиозна со паничен напад да неможам да влезам во болница и да кажам збор на докторот,па господ дава сила еве ме истерав без проблем постапка и си одбројувам. Но и да не биде јас нема да застанам Само храбро и многу позитивни мисли така е подобро. Се ќе биде во ред верувај,ние сме храбри жени,борци ко не застануваат до дека не успејат во целта. Опушти се бидејќи си бремена,гали мешенце имаш бебувче во него и дајбоже не едно две да видите на контролата. Само позитива.Те гушкам
Вака позитивни сме сите жени како вас и борци во права смисла на зборот не секоја знае да се искаже меѓутоа сите иста желба,иста љубов и борба не води.
Mozam samo da kazam deka ti stvarno si mnogu hrabra i pokraj se zivotot sto ti priredil ..No imas i detence blagoslov od Gospod ..se e so pricina taka jas veruvav site ovie 4 god koga voopsto ne doagase do bremenost.sega posle tolku vreme uste ne mozam da poveruvam deka testot e pozitiven od tolku losi raboti nemozam ni kako covek da se izraduvam ..samo baram siptomi , se plasam sto i da napravam .valjda e normalno ..vie tuka vo forimov mi davate pozitiva i mnogu sum vi blagodarna
Zeni borci jas sum so dolg protokol kaj dimitrov. Od 21 den pocnav so buserelin po 0.5 da se buckam vo mese. Koga dobiv ciklus prodolziv so 0.3.na tret den od ciklus proverivme estradiol neznam kolku bese doktorot rece dobar e mi dade 24 inekcii fostimon po 4 na den da gi primam vo but. Vcera bev pak da proveram estradiol dimitrov rece nizok e ne bese zadovolen mi dade uste 16 fostimon d aprimam plus meriofert po edna na den. Vo petok sum pak na eho i za hormon. Dali nekoja imala slicna situacija kako mojata a na kraj da zavrsila uspesno? Me zagrizuva po malce.
Закажи кај Хаџи Лега во Њу Борн 3ри мој другарки беа таму и се презадоволни за ивф, јас бев кај него за второ мислење поради два спонтани и ми остави предобар впечаток. Среќно
Девојки дали некоја од вас правела лапароскопија кај др. Митко Ивановски? Исход и процесот како помина ме интересира?
prezadovolna. Resen problem koj nikoj nemozese da go dijagnosticira prvo, a vtoro, vtora laparo, prvata kaj lazarevski no izgleda ne se zavrse ubavo rabotata bidejki trebese vtora laparo koja uspesno ja napravi mitko. Uspesno ivf posle laparo kaj mitko. Zlaten mi e toj ❤️
Денес седми ден од циклус, а шести како се боцкам со Фостимон. Денес проверив естрадиол и се шокирав, со шест дена терапија естрадиолот ми е 60! Некој да не знае што може да се случува со мене? Со месеци наназад после првото ин витро имам многу низок естрадиол и сите доктори ми викаат да не се секирам. Се случи и тоа од што се плашев, дури и со јака стимулација, естрадиолот воопшто не ми расте, а фоликулите ми се многу мали. Што може да е причината? Имам 38 години, антимулеријан 2.7. Има ли некој друг што воопшто не реагира на терапијата со Фостимон?