Сериозно???? Лелеееее значи мојата трета инсеминација ќе лета во воздух. Ќе мора да барам нов доктор.
Moja bratucedka prvo in vitro uspesno.Druga se spremase za inseminacija arno amq od terapijata ostana prirodno.Druga edna vcera Dozna deka in vitroto I bese neuspesno.Kaj koj kako.Se e do sreka
Ic nemoj da se sekiras, i jas sum bez jajcevodi Voopsto ne se bitni, se dodeka imas j.k i matka, super si! Znaes kolku zenicki ostanaa bremeni bez jajcevodi? Mnooogu Eve me i mene, sega bas se spremam za transfer. Nasive ke bidat malku razgaleni, sto se veli..carski deca, direkno ke gi stavat vo "prestolot" da si rastat vo matkata. Nema da se macat da patuvaat niz jajcevodite za da stignat do matkata
Jas imam pozitivno iskustvo so dr.Stole prvo invitro uspesno mnogu e temelen ubavo objasnuva ima dobar pristap kon pacientite se na se mislam deka e dobar doktor so sreka mila..
Ajde feminki edno prasanje.Koristam neo-penotran ama mnogu me pece,mnogu,isto koristam i octenisept sprej i mi potece kafeavko.Nekoja slicno iskustvo.Eve sega staviv neo-penotran i ne mozam da izdrzam
Феминки, Јас добив ваучер за ИВФ у јануари, ама уште не сме почнале со процедура. Кажете ми, кога е најдобро време за ИВФ, што ви велеле вашите гинеколози? ЗНам дека мојот трае 6 месеци, ама ја да си прашам што ви кажувале...
Super,eve bash ti se nagodi prolet ,pozitivno raspolozenie...frlajse vo akcija.ti posakuvam sreka i uspeh
Леле феминки кај мене изгледа лоша ке биде работата со хепатитот б..таман обезбедив чисти документи и сабајлево сакав да ги поднесам...се јавив во ману да проверам дали ни се готови резултатите и таа ми рече дека се готови и дека кај мене има хепатит б кој е активен а кај сопругот нема...и шок сосема поинаква ситуација...цело време мислевме сопругот е но излезе кај мене....и сега незнам дали да поднесувам...се јавив во фондото чисто да видам нивно мислење и ми рекоа да почекам да го пасивизирам или отсранам па да поднесам документи.....сопругот вели да поднесеме па додека да добиеме ваучер ке го отсраниме..а мене ми е страв да не си го искористиме за џабе...совети и искуства ???
Поднеси и ако ви одобрат, а во рок од 6месеци не го искористите ваучерот не ви се рачуна како искористен обид. Поднесувај и под итно превземи нешто да го отстраниш, но секако појди и кај докторот кај кој ќе правиш инф. Среќно
Тоа зависи од тебе, а не од временски услови кога ќе се чувствуваш спремна и подготвена започнете, а позитивни искуства има од сите годишни времиња и месеци Среќно
Кога ќе си спремна, тогаш. Стравот немој да мислиш дека целосно ќе го снема. Мене друг битен фактор ми беше празници - не сакав да има период на празници/одмори во периодот па докторот да ми го снема. Првиот пат наводно ќе го избегнев, па не го избегнав и ради него се ми се избрза.
од октенисепт спрејот е нормално да пече моментално и јас го користам, а од вагиналетите исто ми се случувало да ме пече ама не знам баш дали е нормално од нив да пече сигурно е некаква реакција на состојките, прашај го докторот што ти ги дал.
Sinoka me pecese,a sabajlevo nisto,cudno mi e,ako e n ekoja reakcija sigurno bi pecelo celo vreme,a eve i sega nemam nikakva reakcija
Здраво, би сакала да прашам дали има некој информација за успешни инвитра кај пациентки кои имале проблем со тромбофилни гени, и на кои трансфузилог им препишал Фраксипарин или Клексан и обична фолна киселина од 5 mg.