Никогаш да не губиш надеж , мојата приказна беше ептен застрашувачка , азооспермија , спремограм 0 , мислиш никогаш нема да се оствариш како родител , постапка микро тесе , стрес дали ке има материјал од сопругот , ете најдоа , го замрзнавме , 4 ивф на 4 тото се роди моето синче , сега чекам бета за второ детенце , ако биде биде ако не ке си поплачам па глава горе , нема откажување , само напред , колку и да е тешко , значи ке се бориме како лавици , се додека не излеземе победници во оваа битка
Ве молам за искуства околу витаминската препишана терапија пред ин витро. Некако дозиве ми делуват многу големи. Пример вит.Е 2х400мг, коензимQ10 3х100, метил фолат 1000, Б12 метилирана 1х1, вит.Д 2х1000, Мака 2х1 и плус на сево ова коктел витамини за трудници. Нели се ова големи дози без притоа да направиш витамински статус?
Многу убаво напишано и опфатено сѐ. Јас имам прашање за антителата. Кои антитела ги имаше? И исто така преднизолон колку време го пиеше, кога почна, колкава доза и до која недела или можеби цела бременост? Јас им антитела на тироидна и секој ми кажува различно па ме интересира каков беше твојот случај.
Ме интересира дали докторот за ин витро постапка ти ја препиша терапијата? Бидејќи јас сама гуглам, ве читам и прашувам дали смеам да земам суплементи
Doktor Ivanovski, istoto mi go dade plus ovunorm, b komplex, vitamin c. Vitamin D i b12 proveri si. b12 isto piev metiliran pa koga proveriv mi bese nad granica i si pravev pauza pa sega pak go pocnav. Dali si so namalena rezerva ?
Девојки .. 10ти ден од трансвер, не издржа јуначко срце .. што мислите? Да одам ли на бета..? После 5год.страв ми е да се израдувам ..
Вчера бев храбра денес лигава , @LanaDelR фала на поддршка , ама јас пак и пак паника , мерам базална температура ниска ми е и се предадов веке , биткава изгубена без тест , дали има некоја што мери базална ? или да си се смирам некако па да причекам бета , ама убива неизвесност