Темата поубава не била знаев дека следат многу позитивни тестови затоа што долго немаше. Девојки ви честитам на сите од срце, оние што чекате потврда со бета да биде висока, вие што веќе имате бледи линии повторете ги тестовите за некој ден за да си потврдите пак, и влечете нога да се чистиме од темава една по една.
Mislam deka pri izrabotka na spermogramot pred da se oploduva so jajce kletka ja vidaat. Ama ne sum sigurna dali i DNA fragmentacijata ja primetuvaat tamu. Slobodno napomni mu go na embriologot. Kaj mene posto imav mnogu jajce kletki, gi delea pola iksi, pola prirodno oploduvanje. Toa ni ne mi kazaa. Ama i spermogramot normalen ni bese. Ne e loso da baras da se sretnes so embriologot pa da mu kazes licno.
Jas sum kaj dimitrov. So dolg protokol sum jas. Od vcera sestrata mi rece da zemam kalcium i vitamin c da piam i plus metalirana folna si piam jas i vitamin d.
Дали е нормално ептен голема подуеност не во стомакот ниско туку горе кај желудникот.Од вчера ми почна вака,страшно ми е,ме боли кога заспијам после некое време мислам ќе ми пукне желудникот. Како гасови да се задржуваат а неможам на раат да се ослободам( извинете) значи така ми е тешко и никако неможам ни да лежам ниту седам.Помош.Нормално ли е ова?
Лавици , тука малу ке здивнам од форумот , сепак тоа не била бременост , направив уште еден тест негативен е , во посакувам среќа на сите во постапките , мене нека ми биде здрав и жив синко срце јуначко не издржа ни до утре за нов тест, поддршка за сите и не де предавајте ,мојата желба беше преголема, затоа изгледа малце халуцинирав , дедо Боже за сите има план
Може од лекови да ти е тоа. Да ги распоредиш да не ги пиеш наеднаш и освен тие што мора на гладно другите никако.
Ti sega napravi sur cek i ne so prva utrinska,toj test nema vrska barem kaj mene koga imase bremenost sur cek mi dade negativen rezultat a utredenta laboqvik mi dade pozitiven i bremena bev.Zasto se macis pokraj ubavite testovi vcera. Nemozes da kazes gotovo e bez beta,barem napravija vo ponedelnik.
Значи почнуваш со долг протокол. После откако ке добиеш ке почнеш со стимулации. Среќно и не се грижи.
Ајде малку опуштено. Пушти музиче и опушти се. Земаш и прогестерон сигурно, кој може да прави запек и отежнато е празнењето и на гасови и на столица. Немој сега да паничиш за секое ситно симптомче. Компот од сливи направи, јогурт пробиотски секој ден, за да си го олесниш варењето на храната. Под многу терапија сме, нормално е дека ништо не е ко претходно. Ајде низата позитивни бети да се множи.