Добро утро мили. Првиот е направен сабсјле на 9 ден од трансфер,вториот ми е од пред два дена на 7 ден од трансфер.Колку што гледам се појачува линијата.Веќе не правам тестови во вторник ќе правам бета да видиме што ќе излезе.Со инвитро како се сметаа неделите,од последна менструација или има друг начин?
Jas da si ja kazam makata denes bev na punkcija mi izvadija dve jajce kletki koi za zal bea prazni. Doktorut mi rece ne te ostavam taka sledniot ciklus da go dobiam pa da odam na 9-10 den da me gleda na eho. Pa ako trebaa ke probuvame i so klomifen na priroden ciklus.
Dosega ne mi e ispituvan. Bidejki koga i da ispituvav site hormoni mi bea vo normala na sredina. Ostanuva i nego da ispitam dimitrov rece moze ponatamu da mi dade klomifen pa d aprobuvame na priroden ciklus
Димитров мнг убава енергија има, последниот криотрансфер кај него го правев, и мнг убав впечаток ми остави. Иако не беше успешен, тој имаше мнг ок пристап. Но имај на ум дека др прават според некоја своја шема и убедување. Со годините, освен што паѓа резервата, паѓа и квалитетот на јк. Мојот амх е низок уште од пред две години, а последниот хормонски статус од јуни одличен. Исто така на квалитетот на јк влијаат мнг работи. Јас би ти препорачала да ја читнеш и таа книгата "it all starts with an egg" има убави информации и препораки за суплементи што би можела да пробаш. Може веќе земаш нешто, но ете ако можам некако да помогнам со ова.
Жал ми е, што и да ти кажам нема утеха, истото ми се има случено, многу е тешко кога не успееме ни до трансфер да стасаме Дали овој пат беше со стимулации? И како што разбрав докторот ти препорачува дека може одма следниот циклус да одете на природен циклус?
Da,na priroden ciklus vednas moze i istiot mesec od koga ke dobies,jas pravev ama za zal prazen folikul bese
Девојки, како изгледа моментот пред и за време на пункција? Постапката? Утре ми е 3 ден циклус и одам кај Гуржанова, што следи? Како изгледа пункцијата доколку стигнам до неа, со или без анестезија и каква ако има?
Мислам докторите гледаат на хормонската анализа ако фсх е поголем од лх два или повеќе пати укажува на намален амх кај мене така беше фсх 7.8, лх 3,4 и матичниот само што ги виде резултатите ме испрати амх подхитно да испитам и испадна дека имам низок од 0.4.
следи стимулација, целта е да се добијат повеќе фоликули. Ке добиеш шема по која ке ги примаш лекарставата дома. Не е ништо комплицирано. Пункцијата е со кратка анестезија, по пункцијата врзо се будиш. Ке дојде ембриологот и ке ти каже колку јк имаат извадено. Сево ова слободно си ги прашај и сестрите и докторката, ке ти одг на сите прашања и ништо не е глупо да се праша.