А како изгледа пред постапката, нешто режим на храна, интимна фризура сопругот кога треба да остави, нема да сака без мене познавајки го
Темава живнала со позитивни тестови На сите ви посакувам лесна бременост, на останатите ве и пуштам сила за понатака, ЌЕ ДОЈДЕМЕ И НИЕ НА РЕД
Честитки за сите со позитивни тестови. Ќе ве замолам бидејќи вас ви е сега најтазе да пишете какви симптоми имавте?
Јас на 7ми-8ми ден од трансвер имав болки во градите,и болки во јајниците како за добивање,и болки во кичмата само на едно место. на 9ти и 10ти ден имав гадење преку целиот ден..ама тоа го препишував на лековите не го гледав како симптом ..градите останаа болни и отечени,болки во јајниците сега немам на моменти понекогаш пецкање ама кратко и малку осеќам. .. на 10ти ден направив тест по наговор на сопругот и покажа позитивен,на 11ти ден потврдивме со бета. Среќно
Матријал од сопругот се остава на денот на пункција со претходна апстинеција барем 4-5 дена.Исхрана незнам јас јадев се.Алкохол не пиев и цигари се трудев помалку да пушам по 2 3 на ден.
Може ли прво него да го решиме, па после јас да одам? Мора ли нешто посебно таму долу кај мене да се направи, мислам ме сфаќаш
Човек неможе да биде мирен.Дали во деновите кога чекавте после трансфер( јас добив и позитивни тестови) имавте темно кафеав исцедок- сличен на оној како последен ден од менструација,таква боја.Сега кига бев до вц на гаките имав и при бришење малку.Легнав мирувам и ставив тераоија утрогестан Што да правам незнам
Јас со ќеркатс, природна бременост имав така на денот кога требаше да добијам, односно му доаѓа ваљда 13,14 дена од овулацијата
Здраво девојки!Во петокот имав ет,вративме 2 од 5ден.Сакав да ве прашам денес ми е 3ден и сега кога отидов во тоалет имав две многу мали точки црвени на тоалетна,и почна како грчеви да осеќам,некако ме фати вознемиреност.Имала ли некоја ваква ситуација?
Не те имам заборавено само не можам да најдам време да погледнам во извештаите. А не сакам да лупам на памет. Ама знам дека во шемата за стимулација која треше да ја правам, требше да одам со краток протокол. Од прв ден на циклус требаше да почнам со преднизолон, значи со 20мг ако не се лажам. И тоа морам да проверам. И после нели од втор ден со боцки. А преднизолонот цело време да го земам. Од како дознав дека всушност сум трудна ми одредија веднаш да почнам со преднизолон и до 12 недела да ги земам. После фактички од 12 недела намалував два дена по 10, па два по 5, па два по 2.5 и толку.
Ne se plashi jas sum kaj doktorkata dva pati pravam punkcija so cela anestezija i imame super broj na jajce kletki kaj nas e mashki faktor i toa e problemot,sega se spremam za kriotransfer pak kaj doktorkata imam 4 embrioni zamrznati.ti objasnuvat se i dostapni se vo sekoe vreme taka da nemaj gajleti zboram od moe iskustvosepak i se e bozhja volja kako reshil dedo bozhe taka ke e
И да гледаш ништо посебно нема да смениш, освен ако не си гинеколог специјалис за ивф па се разбираш во пункција и се што следи. Анестезијата ја даваат за да телото биде мирно и релаксирано и докторот правилно изврши пункција. Краткотрајна е 10/15 мин.
А читам од прв ден циклс ви давале стимулација, ја сум утре веќе тфет ден, зошто така, е е касно веќе? Да не ме откачиле дека сабота недела беше? Да не е веќе џабе па се од старт пропадне?