Не не таман си си. Преднизолон не е стимулација ако мислеше на мене. Кортико е. Се дава за потиснување на имуниот систем кај антитела и нк клетки. А со стимулација се почнува 2 или 3 ден. Најчесто трет ден од циклусот. Така сум почнувала и јас со краток протокол.
За 4-5 недели мене и првиот пат, и откако ми побараа дополнителни документи повеќе чекав, ми кажаа во фондот толку сум чекала затоа што тој/таа од комисијата бил/а на боледување па затоа, може ти и за побрзо да добиеш одговор.
Zenski daj te mi predlog za vo New born kaj koj dokt da se obratam za vtoro ivn prviot izbrzav go pravev vo Sante i loso iskustvo imam i so dokt i so cela procedura koj me pamtni znae koja sum fala vi
Се сеќавам. Јас сум кај Трајковски. Има добар пристап и не сум напната додека тераме процедура. Имам мнг нормална комуникација со него, релаксиран е и посветен. Ти закажи си термин за консултација, види се, искомуницирај па ке видиш дали ке кликне.
Девојки , Дали има некоја со дијагноза од сопругот азооспермија а да поднесувала документи за ваучер за второ дете , што поднесувате за сопругот ? дали треба хив и хепатит за него ? и која друга документација /? дека имаме сеуште криопрезервиран материјал ?
Zdravo Mila jas sum kaj Hagi Lega super mi e znae da te islusa koga I da sum pisala za nesto ne jasno na viber vednas odgovara epten e pristupacen, smiren odmeren covek za razlika od prethodno to iskustvo Kaj Ograndziski koj me gledase kako golem problem so koj ne mozese da se nosi Kaj Hagi Lega go nema toa sekogas koga si odam od Kaj nego so nekakvo olesnuvanje si odam Sepak toa e moe iskustvo
Ние сме со иста дијагноза Азооспермија, за второ дете поднесов само потврда од болницата каде што е криопрезервиран материјалот и пишува уште колку материјал останал и плус патохистолошкиот наод од микро тесе. Друга документација за него немаше потреба да оставам. Сега чекам по втор пат да ми одобрат ваучер за второ дете.
Прашање до оние кои имате искуство со инвитро процес за време на нова година и божиќните празници. Планирам да почнам пред нова година кога ќе добијам циклус, и би ме фатило до кај 15ти јануари цела постапка да ја завршам, но дали докторите, сестрите, ембриолозите би биле достапни секој ден па макар и за празници тој период?
Jas sum kaj trajkovski i sum prezadovolna,imav moznost da me oregleda i doktorkata Tatijana tamu zasto bese sabota i bese ona dezurna i bese super i ona.Mislam deka trojcata se profesionalni vo sekoj pogled,koj da izberes nema sa zgresis,opsto super klinika e mene poveke vpecatok mi ostavija sestrite,embriolozite i drugite tamu zasto site se nekako prijatni i topli.
Женски .. тие што сте рефундирале пари за клексани може ли со извештај од гинеколог од ГАК или мора да е стрикно од трансфузиолог? Ми продолжија со клексани уште 2 недели до прв преглед на ехо, па полесно ми е да дојдам до извештај од ГАК отколку да ги молам на трансфузија...