Имав лапаро-хистеро во Чаир и при интервенцијата земен е брис од ендометриум. Девојки дали може инфо за колку време ви беа готови резултатите од биопсијата на ендометриум.
Јас правево во Ремедика на крај на јули кај Петановски. Имам многу ниско амх 0.15 мерено во мај и фсх 15. Од тогаш поминаа 4 циклуси и не можам да стигнам ни до пункција (кај Ивановски сум). Бројот на антрални фоликули остана ист, 1-3, хормони не мерев. Првиот циклус не растеше фоликул, кога порасна не беа добри Е2 и ЛХ. Следниот имав циста. На третиот ми пукна фоликулот пред пункција, четвртоиов пак циста. Мислам дека кај мене нема никакво подобрување. Лани правев 3 пункции, бар до јајце клетка стигнував. Најмногу ја направив рејувенацијата, да не ми остане мисла дека не сум пробала. Ме кошташе 81000 и 4500 за преглед. Лани кога бев кај Гужарова ми рече дека е само фрлање пари.
Зависи како ти е шемата. Не се сеќавам претходно како беше во Систина, сега во Њу борн ми се почнати од денот на пункција.
2018 dobro izreagirav na puregon ,ne znam dali seuste go davaat , kako da nemam sretnato zatoa prasuvam. blagodaram.
Za zal nema bremenost , utre ke pravam i beta za sekoj slucaj ama mislam deka toa e toa , uste beta mi ostana
Ti blagodaram mn,za toa me interesirase,jas go prasav dr.Tashe i mi rece samo frlanje pari i nikakov efekt
Denot pred transfer e obicno sloboden den,se bockas na denot na transferot,oni ke ti dadat shema koga i kako
Сигурно имаш историја таму, мојата шема ја задржаа после пункција. Ама секако можеш тоа да го искомуницираш со докторот. Секако не се откажувај од овој пат без бета да направиш. Барем од Ивановски ми е кажано дека некогаш имплантација има покасно и да не се прекинува терапијата во меѓувреме.
Da ve prasam koja e ok vrednost na amh? Jas imam 1.85 i ne znam dali e slabo ili zlatna sredina? Kolku sto znam nad 2.5 e super vrednost... inace imam 38 godini i tri pati stimulacii
Дали имавте како менструални болки и повремено сечење во кичма и стомак 10 ден од трансфер ми е,на 7 и 9 ден имав позитивни тестови ,бета уште немам направено,вчера на 9 ти ден имав како благо крварење( темно кафеаво) денес сум во лежечка положба цело време и одмор немам исцедок ама имам болки посебно сега кога станав да се истуширам ( мн брзо се истуширав ) и почна да не боли пак стомакот.Се плашам од тие крварења да не се појават пак,примам утрогестан редовно 1 сабајле две вечер и преку еден ден пролутекс. Уште теи дена треба да ороверам бета,јас сакав утре ама сопругот ме предомисли да не се стресирам само плус кај нас тука нема бета со вредност ќе морам до скопје да појдам да не се малтретирам по патот. Мислам ќе прокрварам цело време. Се плашам и лошо се чуствувам. Сакам да прашам ако е позитивна бетата дали комисија може да ти продолжи уште две недели болување за одмор.
Нели е добро да се појави темно крварење, знак е на имплантација. Не се стресирај без потреба, стомакот знае да боли и од пролутексот. А што се однесува до боледувањето, имаш право и на 9 месеци боледување, ако грешам некој нека ме исправи, ама мислам дека бременостите постигнати со ивф ги водат како патолошки и можеш цело време да си на боледување. Секако твоја желба е, ако имаш полесна работа можеш и да си одиш на работа.
Јас се одлучив кај него да го користам вториот ваучер. Само еднаш сум бидена за сега на преглед и ми остави многу добар впечаток. Смирен е, темелен, не знам од прва некако му верувам. Едино што не ми се допаѓа е што тешко достапна е сестрата ама почнав пораки да и пишувам и кога може враќа.