Devojce opusti se, mnogu meseci se zad tebe. Psihata e mnogu bitna za zdrava bremenost. Boleduvanje moze da ti otvori maticen ginekolog po pozitiven rezultat na bhcg. Nema sto da cekas do 14 den, odi pravi utre bhcg, proveri po 2 dena, ako se duplira, uzivaj i mozok olabavi max. So srekja P.S nisto nema da ti bide ako se povozis so kola do Skopje ili poblizok grad, olabavi se
Zdravo devojki denes mi e 5ti den od punkcija transverot nema da bide sega ke bide odlozen.Prasanjeto mi e dali imala nekoja problem so zapek naduenost i periodicni bolki vo stomakot
Jas sum prezadovolna od Trajkovski,iako vo saboti koga sum odela me gledale i Tatjana i Hadzi lega i mi ostavile dobar vpecatok.Mislam koj i da go odberes nema da pogresis
Прашање за оние кои поднеле документи за ваучер со машки фактор,дали ви бараа дополнително некакво испитување или доволно беа двата спермограми со лош резултат?
Utre zdravje odam da predadam dokumenti za vtor vaucer bas ke prasam kolku se ceka za prviot cekav 1mec skoro
Да кај мене резултатите се сите во ред,само спермограм лош затоа поднесовме барање за ваучер,ме плаши да не бараат дополнителни испитувања за сопругот
Не би требало, мене ми побараа тсх, ама јас им го доставив баш кај што ми е 0.24, после тсх ми беше добро, и амх дека фсх 11.1.
Се надеваме нема дополнително да бараат...само се пролонгира работава некако се некои пречки се појавуваат едвај стигнавме да подадеме документите уште па и плус да бараат... :/
Точно 6 месеци се мавтосував со документи, па дополнителни, сега генетски чекам резултати, закажав кај Ивановски на 30-ти, уште чекање и ќе поминат уште 6, ај да биде само и да заврши добро.
Денот на пункција и после тоа тврда столица. Преиодични болки во јајниците исто. Ако си со хиперстимулација на јајници, не знам дали и од тоа може запек.
Mi kazaa deka e mozna hiperstimulacija kaj mene i transverot ke bide odlozen za nareden ili ponareden ciklus.Utre sum na kontrola pa ke vidam sto ke mi kaze
Не се плаши,мене со првото де ме болеа некој ден де друг ден ништо.И јас паничев,али се си беше ок.Уживај си
немој да се плашиш,јас многу крварев со првото на 12 или 13 ден беше,со лежење се стабилизира и ми го прекинаа аспиринот.Сакам да ве охрабрам дека и не секое крварење е за лошо,само без паники.
Девојки да ве прашам,знам рано направив тест на 5 ден и излезе нормално негативен Али јас не се осеќам трудна и ко да сакам тоа да си го потврдам и да завршам со ова исчекување.Искрено се разочарав зашто на трет ден од трансфер имав две точки крв така беше и со двете инвитра кои не ми беа успешни,и од тогаш станав и стварно воопшто не верувам дека нешто има.Дури мислев и да одам до авицена да испитам преку крв.Изгледа трпението го имам скроз изгубено од првото дете.Не битеде како мене.Извинете на поракава