Premnogu rano go imas testot napraveno, i jas nemav nikakov simptom pa izleze pozitivno.mislam da go povtoris za 4 dena
Zenski deneska bev vo Fond predadov dokumenti prasav koga ke dobijam odgovor mi rekoa za 4nedeli no ne se znae posto edna od komisijata bila na boleduvanje znaci ke si pocekame nie so cekame so lesno na site
Моите документи ги пратив на 29 септември и сеуште чекам. Звонев два пати неделава, и немаат одговор да ми казжат точно дали ги има разгледано комисијата, бидејќи немаале увид во сите распореди и табели на разгледани документи.
Хаос се скроз јас уште чекам два пати вратени домументи последно доставени пред точно 10дена. Прво поднесување на 15.06 мислам беше
Аман бе, била на боледување… па нема ли замена таа? Може ќе е на боледување со месеци…. Страшно државава…
Епа точно прават да те полудат значи, наместо да ни се најдат на сите да ја убрзуваат работата тие што повеќе одолговлекуваат па не молиме за луксуз бе молиме за шанса за потомство......ама ајде кога мораме тоа е.
Дека мораме, затоа чекаме и сме упорни. Јас мислам дека оваа е и за да се откажеш од чекање да одиш на приватно, не знам...
Mili vaucerot so sto zavrsuva? Sega koga ke napravam beta ako e pozitivna,sto treba da napravam ,dali da zakazam pregled ( eho) kaj Trajkvski ili kako? Dali do srceva reakcija vazi vaucerot,odnosno ne plakate?
Znaci veke ne sum obvrzana da idam posle pozitivna beta na privatno tuku kaj mojot maticen a celo vreme si mislev deka do eho so srceva akcija,ako mi e pozitivna betata znaci nema potreba da gi izvestuvam sto e ishodot.
Незнам каде си го правела,мене од Њу борн сами ми се јавувале на денот на бета да ме прашаат за бетата.Али за ехо не ме обврзале таму да го правам мислам може и кај матичната да си го направиш.
Da vo njuborn sum kaj Trajkovski. Vo red ti blagodaram na info.Posle betata na 14 ti den zakazuvaat posle dve nedeli eho voobicaeno?
Истото и мене ми го кажаа, мене првиот пат ми стигна одговор за неполни 5 недели и ми побараа дополнителни документи, кога ги однесов ми кажаа исто се чека ама дека завршија одморите може и порано, 5 недели чекав и отидов во фондот, ми кажаа било пуштено сабајле, да одам во пошта, одам и таму нема, другиот ден пак отидов за бар код да ми дадат дека ми бараа во пошта, ми кажаа да одам во другата просторија и ми го најдоа во фондот, значи не го ни пратиле, и ми кажаа таа од комисијата била на боледување па затоа толку се чекало. @Viktorijaaa5 јас првиот пат на 17.08 ги поднесов, па ми бараа дополнителни, изгубив скоро два ипол месеци, 5 недели првиот пат за одговор и сега 5 недели. @sweety21 не креваат, и јас вртев летоска, сега брзо ги добив таа ми кажа неможела да ми одговори, само на маил секретарките.
Da bogda cuva se vika edna rabota na komsija drugata ne e tuka si vikam znaci ke si pocekam dosta vreme strasno e ovde kaj nas vo Mk no toa e nie imame maka tie nemat tamu
Јас директно отидов во фондот и си го земав ваучерот. На телефон ми кажаа на маил да прашам, ама јас отидов таму. Од нив ако чекав ќе се изначекав. Ден пред тоа ми кажаа пуштено ми било, да го барам во пошта, значи не се замараат, во пошта го немаше и пак им отидов другиот ден, ми го најдоа.