Spermogram kade moze za poeftino da se napravi, osven Genea od tamu eden imame. I od doma materijal da se odnese, da ne ostava tamu. Nekade na 50ta devizija kako se vikase ?
Најефтино ви е на ГАК или Хистологија и ембриологија ама таму се остава,така ви е најдобро одма на лице место да се остави
Za vaucer mi treba, dijagnozata e vo red. I nekade na 50ta devizija ostavaa clenkite ama nemozam da najdam.
Zdravo cleniki. Za vtor vaucer mora da se ima dva spermogrami so razmak od eden mesec? Ili moze samo so eden?
А инаку да се надоврзам за комисијата од фондот,јас имам сознанија дека секоја недела се менуваат членовите и секоја недела два пати се сретнуваат за преглед на барањата,што ни мачкаат очи дека се на боледување и слично...
Што значи втор ваучер, првиот искористен до трансфер и неуспешна постапката? И после одново се поднесуваат документите? (Ако е така во прилог доставувате и извештај дека е неуспешно?
Zenski jas dobiv umerena hiperstimulacija so izliv dr.mi dade Dabroston da pijam.i Aspirin 100, i Isosport ...Sto imate vie koristeno i sto vi pomogna vo taa situacija kako balon sum
Протеинска исхрана, белка од јајце, протеински шејкови и мирување. Ако почуствуваш потешкотии во дишење, намалено мокрење, болки да се јабиш на лекар. Со лесно да поминува.
Така и си мислев. Бев да земам упат до клиниката за ивф и ми вели 200 ден. На олку пари мене ич не ми е до 200 ден. што ме прави будала. Срамота.