Да, ама по препорака на ивф специјалистот. Мене ми препорача, што не значи дека секој треба да испитува. Или барем, не веднаш. На пример, кариотип направив по третото неуспешно ин витро. Треба да си ги слушате докторите, јес дека форумот е информативен ама нема потреба се што прочитате да го правите. Следете ги препораките на специјалистите, сепак тие се стручните. И спокојно, сите сме различни случаи.
Toа да дека секој организам е различен, а пример кариотипот ако не е добар што понатака, нели за тоа нема терапија? Извини вака што се распрашувам, ама прво ин-витро ќе ми е и ништо незнам.
Прво и прво, нема потреба сите испитувања да се направат уште пред да се започне со ивф, затоа што некои се поспецифични и ретко укажуваат на проблем, како на пр кариотипот. Значи, мал, мал број на луѓе имаат пеоблем со ова како причина за неплодност. Докторите тргаат прво од поочигледните и почести причини. Тоа сакав да кажам дека не мора да се оптеретувате со се однапред да знаете и да испитате. Ако се случи да не е во ред кариотипот, соодветно е да се направи пгд на ембрионите. Ќе се надоврзам овде, иако не се однесува конкретно на тебе, да не ме сфатиш погрешно: на лупата може да се пребара секој поим, збор, дијагноза и сл што е употребен на форумов, конкретно на темава и се' што ве интересира може да пронајдете. Има многу, премногу искуства наназад. Само, идејата ми беше дека не треба како специјалисти да навлеземе во процесов, туку да избереме доктор на кој му веруваме и со кој ќе тераме по договор и ќе го слушаме. Тоа е се.
Воопшто не мора да ти се допаѓа. Не патам да се допаднам, а па особено на форум. Само пишувам како поискусна членка, што не значи дека мора да ви се допадне мислењето или некој да ме послуша.
Zdravo vaka imam praveno invitro vo stip kaj organdziski pred dva meseci no za zal nitu edna kletka ne se oplodi taka kazano ne bile kvalitetni .. pa da prasam mi kasne 4 dena dali imalo slucaevi poslem ne uspesno invitro da ima prirodna bremenost ili seto toa e poradi hormonalnite inekcii sto gi primav
Се е можно Мене ми има кажано др дека и после стимулациите пр во наредниот циклус уште имаат дејство. Направи си тест, не се знае.. многу жени имаат постигнато и природна бременост измеѓу ин витро постапките.
Соборки, вчера бидна и моето четврто ин витро, а втор трансфер. Во меѓувреме после третото ин витро два пати висока бета од природни бремености и два пати прокрварев. Овој пат кај Митко по препорака од овој форум тука, и сум презадоволна, Ви благодарам на сите Се надевам ќе се радувам и јас и сите вие што побрзо
Ja ja smeniv Marija sega pred da sobiram dokumenti za invitro.. Dve godine me maftaše so ok e se, ok e se... I klomifeni na pamet.. Užas
Zdravo Dali nekoj od vas imal problem so lesno narusuvanje na trombocitnata funkcija so modrinki po noze I po obilen ciklus. Dali imate primano terapija I preporaka za dobar transfuziolog.
Da mi kazaa, mozebi samoto telo ne gi proizvedelo kvalitetni ili od ne soodvetna terapija ne pogodena ne odgovarat hormonite so taa terapija sto sum ja primila