Kade pravese ivf i dali bese do vaucer i normalno sto vi predlagaat vo toj slucaj mora da ima resenie?
Kolku vreme poske transfer otprilika primavte kleksani i proluteks tie sto primale? Mene mojot maticen mi rece samo da prodolzam so utrogestan do eho a prvito eho mi e diri za tri nedeli na 30.11 ohhh mn mi e dakeku koj ke ceka.
Proluteks do 12 nedela. Kleksan ke se sledi hemostazata i dedimerite. Postojat sansite do kraj na bremenostata da isteras so niv. Jas uste gi primam 33 nedeli
Prolutex до 9 недела, а клексани до 12 недела па пауза до 15 недела, направив испитување на димери ми беа покачени и почнав пак до крај на бременост до 37 недела ги ставав. Обично штом ги почнеш од трансфер продолжууваш да ги ставаш до крај, по препорака од доктор,
A ova so kleksanive i proluteks da prasam so doktorot vo Njuborn kako da teram? Zasto mojot maticen ginekolog mi rece ke vidime orvo na eho za tri nedeli sto kako ke bide samo utrogestan preventivno za poddrska i tolku Neznam kako da postapam sega? So pricina mi se prepisani poske tranafer,dali da zakazam porano pregled na privatno?
Најдобро консултирај се прво со докторот кој ти го правел инвитрото, а после тоа оди си кај матичниот со извештајот кој што ќе ти го даде.
На ехо нели одиш њу борн? Првото таму би требало се праве, а и терапијата со нив. Мојата матична не се мешаше во терапија вика како дале таму така.
Екипа, јас после трансферов кај Митко покрај 11 витамини сабајле и 6 навечер, и сите кринони пролутекси декортини аспирини клексани итн не ни можам да ви ги набројам на секој трети ден треба да се боцкам Тевагастрим инекција која што е прескапа некаде над 4000 денари. а до тест само имам 4-5 најмалку Некој да знае во Солун или Србија да не е можеби поефтина?
Decki, aj ve molam, dali gledate nesto? ima blega linija ili ne? 8 den od transfer, ne go brojam denot na transferot. na 5 den vrateni 2 embrioncinja blasto. Fala
Pa nezz kako treba,ne sum se slusnata so dojtorot zakazuvav preku sestrite.posle tranaferot mi kazaa da napravam samo beta na 14 den,jas napraviv pred dva dena bese pozitivna.Treba utre da se slusnam da kazam za betata .Nekoj mi pisa tuka deka veke nemam potreba da odam tamu za eho mojot vaucer zavrsuva so tranaferot.Ve molam objasnete mi podetalno kako da napravam plus i za terapijata
Мене на 14 ден од трансфер ми јавија од таму да прашаат за бета и ми закажаа ехо кај нив за две недели. Тоа ехо не го наплаќаат. Ако има се како што треба после си продолжуваш кај матичен, ако нема уште срценце ќе ти закаже пак ехо. Др е префин , јас сто пати сум била и никогаш не ми наплатиле ехо.
Vi blagodaram mnogu,jas vednas zvonev sega i doktorot mi kaza da povtoram beta utre da vidime kako ke se duplira da zvonam stom stignat rezultati,on ne mi rece nisto ama sestrata me strese prethodno mi rece niska nesto betata za 12 den od tranafer.Mnogu se iznervirav sega mili.Betata vcera mi bese 72 vrednost....ohhh