Kaј кој доктор си? И да прашам, вие кои пиете Инозитол, колку време го пиевте? Јас пиев 3 месеци па го прекинав, дали да почнам повторно?
првиот пат со ваучер а втоежриот на приватно и двата обиди не дојде до оплодување. Во њу борн. после тоа во друга клиника си се оплодија до бластоцисти и две спонтани бременлсти кои ќто завшија со крверење. Одговор нема барем мене ми рекоа во медицината некогаш нема одговор а парите и нервите што отидоа тоа никому ништо
Која цена е пункција, која цена е трансфер во New Born? Дали доколку нема оплодување наплаќаат само за пункција? Читав дека било во пакет па дали е така
Kontrolite, najmalku do 12 nedela treba da gi vodi ivf doktorot. Ne maticniot. Osobeno poradi toa sto terapijata sto ja prepisuva ja vodi on i on znae do kade i kako da go aplicira istata. Maticniot moj mi rece kaj mene ne doagaj osven za uputi. Neka te vodi Trajkovski barem do prviot skrining
Ве замолувам без лични препукувања или докажувања. Непотребно се оди офф топик со коментари на и така осетливи теми. Темата нека си продолжи со својот нормален тек.
Не не кај нив ќе си идеш, напочеток се е кај нив и ради терапија, гледам веќе ти пишале јас касно враќам. Мене Трајковски до кај 16/17 та недела ме водеше, на две недели одев на преглед, скринингот на 12 та нормално си го правев кај друг. После од кога ми заврши терапијата со естрофени, пролутехи и депо кај матичната одев.
Ti go odobrija so eden spermogram vtor vaucer,jas sega ke podavam za vtor vaucer za invitro ama cekam uste eden spermogram.
Да наредните денови беше ок, потоа едноставно почнал ембрионот да не се развива повеќе. Господова работа. Незнам како да објаснам на друг начин
Jas ja primav istata terapija, toa e toa. Zamena ima nekoja na Kosovo, ama jas ne preferiram lekovi od Kosovo i Turcija, sepak si e licen izbor. So srekja
Исто и јас, некако ми се сомнителни. Знае да има од истата фирма (да не е замена) од другиве лекови пример во Грција.Зборивам за Кринон и Пролутекс. Косово некако како црн пазар ми е и не би ризикувала. Ако нема друга членка инфо ќе си ги купувам од тука по 4160 на секоо три дена. Знам дека е индивидуално ама имавте успех со терапијава?
Сите исти документи како првиот пат, со тоа што сега копии нормално бидејќи оригиналите ви се во фонд. плус извештај од клиниката од ин витрово што сте имале негативна бета. Со среќа
Немојте да мислите, ако не верувате на некој како мене што има искуство и ги искористил сите три ваучери, подобро дсјте совет да се јави членката во фонд и да си праша. Сигурно нема да отвараат досие на секое да буричкаат по стари предмети да ги најдат оригиналите. Некогашне сакајќи можеме да одмогнеме со вакви коментари. Ајде да си бидеме поддршка