Za podobra implantacija kako sto citav po forumi, jas sum so "rezerva" dali pak bi ja primala, mislam ne. Ali sepak si e licna odluka
Здраво, незнам каква е разликата но јас имампиено микронизирана по препорака на докторот, и ја нарачував од Биотика, имат и страна на facebook. Поздрав и со среќа
Најдобро е од се копии, јас си правам од се копии лично за себе. Се извинувам, сега прочитав дека пишувате за копии за втор ваучер.
Мене не ми побараа копии од венчаница и л.карти, а имав, ми кажаа не требало, ова за прв ваучер. @Kumanovka95 за 4-5 недели.
Да прашам во врска со ваучер за инвитро. Имавме необјаснета неплодност (освен ниско амх), втора инсеминација успешна, но за жал заврши бременоста со спонтан во втор семестар. Прашањето ми е, кога би почнала повторно, јас не сакам да си го губам времето со природно, би пробала пак со инсеминација, но дали би се рачунало следна трета инсеминација или пак сум на почеток?
Inekciite cetroreliksacetat nešto so izveštaj biva li da vratat od fondot ili se toa na privatno e za kao državnoto invitro?
2-3 месеци минимум после киретажа можеш да направиш пак инсеминација. Таа ќе ти се брои како трета, нема да си на почеток.
Vo smisla bi razmislila dali pak bi gi pustala, ne mislam deka se presudni za uspeh. Nemaat povzanost so ovarijalna rezerva.
Me interesira dosega mi nemaa kazano,sega smenuv maticen ginekolog i mi kaza deka za 4d najdobro se gledalo na 21 ili 22 den od ciklus.Predhodniot maticen nemi go kazal toa i koga sum pravea privatni za pred insemenacija i invutro nemi kazale deka taka e najpravilno.sega se spremam za vtoro invitro so gospod napred
Včera bev na pregled, imam 5 folikuli, 14 mm se 3 i 16 mm se 2. Se ušte primam fostimon i vklučen mi e cetrotide. Vo ponedelnik na pregled pak. Čitav gi punktiraat koga se 14-16 mm, odnosno kaj nekoi togaš se dava štoperica. Da ne kasnat, kako bilo kaj vas?
Пукна водењакот и немавме шанси. Не сакав да споделувам да не ве стресирам. Ви посакувам среќа на сите
Фала. И покрај тоа што првата инсеминација ми беше април 2023, втората јуни 2023та а следните би биле 2024та сигурно после март, би ми се рачунале за ваучер?
Инсеминациите треба да се на најмал размак од еден месец, а најголем нема врска. Значи, се брои понатаму збирно, не се секирај. Ти посакувам среќа и успех и ако имате индикации нека ви пише ивф специјалистот извештај дека не мора четврта инсеминација, да не губите време.
So lesno cestitki da si imas ubava bremenost ❤️ jas sum vo iscekuvanje denes 6ti den pa malku nestrpliva sum