Имам препишано enoxaparin за 60 дена. Купив само 12 enoxaparin rovi (немаа во аптеката) дали за рефундирање може да купам друг вид на клексани, дали ќе ми рефундираат бидејќи не се исти. Дали можам баш clexan да докупам. Знам на некој извештај пишува баш clexan и не може друг вид. Значи дали може да рефундирам 2 различни клексани со еден извештај и дали има проблем ако се примаат еден вид, па дриг вид клексан?
Zal mi e. Tesko e znam no obidi se da najdes zanimacija i uteha vo semejstvoto. Bas mi e zal navistina.
Не се рефундираат. Стоп инекцијата се дава по процена на докторот, некои 36 часа пред пункцијата (кај мене отприлика толку беше) Цената зависи која инекција е, мислам овитрел беше поскапа накај 2400, а хориомон беше поефтина ама тоа проценува др која одговара да се даде и дали една или две. Не ме фаќај за збор за цените некој ако купувал поскоро нека пише отприлика толку е.
Женски по завршено инвитро каде сте добиле позитивна бета и тест но не успејало плодчето да се развива( спонтан,биохемиска исл.) што ви се случуваше деновите пред да прокрварите? Дали имавте болки,дали ви беше лошо? Сега незз што треба да очекувам треба да добијам утре по циклус,бетата на 14 ти ден беше 84, а јас уште немам знаци за добивање( крварење) имам гасови само ,подуеност и запек.Немам некои болки ниту како менструални...дали може да се исчисти плодот самиот од себе? Се плашам многу. Немам јајоводи- не би требало да е вонматерично,нели?
Нема врска, минимум еден месец треба да има помеѓу инсеминациите, може и повеќе. Ќе ти се рачунаат за ваучер без гајле.
и јас четврти ден, како вечност ми се. Да можеме да ги преспиеме тие 14 дена супер би било ова се веројатно најдолгите денови EVER . Пуштам среќа
Инаку некој скоро прашуваше, не можам да најдам па да реплицирам, за сите што ве интересираше зс Систина замрзнување на ембриони. 880 евра за една година, во нашиот случај две бласто.
Јас и за добивање нема никакви болки. Имав missed прокрварев и бетата од 1500 почна да паѓа на 1000 па на 800. Имав крварење како циклус. После завршување на крварење и после неколку дена од крварењето бев на преглед да види др дали се е убаво исчистено
Amh hormonot na koj den se ispituva? Go prasav mojot maticen ama vo muabet i ne mi kaza. Pred edna nedela pravev punkcija na 2 folikuli koi izlegoa prazni. Od koga nisto ne bidna mi rekoa da go ispitam hormonot. Ne mi e jasno kako dosega nikoj od doktorite ne mi spomna oti treba da go ispitam. Se osekam kako zaradi reda me pominaa.
Ako fsh ti bil ok, ne baraat amh za vaučer, ali za privatno ako si pravela do tolku možele da ti napravat. Kolku ti e fsh inače?
Zdravo Dali nekoj od vas imal heterozigotna forma na mutacijata A1298C vo MTHFR gen koja moze da dovede do zgolemeno nivo na aminokiselinata homocistein vo krvta I sledstveno namalena koncentracija na folat. Koga pocnav so hormonskata terapija za invitro, Dimerite mi se kacija do 3000 bev konstantno na kleksani do neuspesen transfer. Za sledniot transfer mi kwzsa ako ostanam bremena ke mora da se bockam kleksani do kraj na bremenosta. Ako moze da spodeli nekoj slicno iskustvo so mutacija na gen. Sovet za transfuziolog?
Јас ја имам, ќе пиеш метилирана фолна, со самото тоа ќе се намали и нивото на хомоцистеин во крвта. И мене димерите ми се качија на првата стимулација (касно почнав со клексан).
Тоа го зборувам, прават ин витро ради реда без да испитаат амх. Колку и да не е пресудно за успех, сепак многу незаинтересирано од страна на докторот да не ти рече да провериш амх.
Fsh mi e 5.17. Dosega sto sum gi ispituvala site hormoni mi bile vo red. Skoro pred dve godini imav bremenost ama so prazen sakus. Ovoj mesec pocnav so postapka na invitro so dolg protokol ama imav samo dva folikula koi bea prazni pa zatoa sakam amh da ispitam. Kolku sto imam procitano i se dopituvano mnogu zeni go ispitale ovoj hormon a na mene nikoj mi nemase spomnato.