Sega odkoga nisto ne bidna go prasav doktorot dali ima nekoja greska vo terapijata vike ne taa e terapijata. Duri sega mi spomna da go ispitam amh i na 9-10 den od ciklus da odam na eho da me gleda. Cudno zasto pred da pocnime so postapkata ne mi kaza d ago ispitam ili pred insemenaciite da gi pravam. Dve godini se mavtam po bolniici edna kopa pari frlivme za dzabe. Ama se si vikame ajde neka se zbie na niv se pecalat ama godinkite moi vrvat a so niv i nervite i strplivosta.
Така е во право си за сѐ. Затоа ќе си прочиташ овде и ќе си испиташ сѐ буквално, едно да не ти остане, баш од причина што немаме многу време, а кој сака нека си го слуша специјалистот и нека му верува безрезервно и здравје нека почне со испитувања после седмото неуспешно ин витро, евентуално...
Da, odi preku vaučer? Super! Ama garant nekoja kje pišat što ne ide a e kao bolja, kje vidime 2600 im e u Newborn, oni mi dadoa i kje si platam, za sega se 3
Radi fsh zatoa što ti e super ne pobarale. Visoko fsh povlekuva nisko amh obično. Baška i drugite hormoni ti se dobri. Baraj od matičen ginekolog upat za biohemija. Tiroidata kako e? Insulin?
Apliciraj si za vaučeri za invitro, ako ne si do sega, so tie rezultati na fsh ti sleduvaat tri vaučera, toa znaeš. Sekako nervi i strplivost do plafon dodeka sobiraš što treba, ama po pat i ispituvaš i dobivaš, ne im gi prostuvaj.
90% од членките сме со мутации. Ништо страшно нити загрижувачки не е. Од стимулација се качуваат д димери и не е препорачано тогаш одма трансфер, туку да се замрзнат добиените ембриони, па некој нареден циклус трансфер. Ќе си одиш на трансфузиолог, јас одам кај Павлина во Ремедика. Имаш и на државно секако, ваш избор е. Клексани сите денес примаат, ако си соодветно покриена со терапија, ќе немаш проблем
Pa sega bev so vaucer duri vo mart mozam pak da apliciram. Vo glavata se mi e razbrkano imavme i kukna slava sv. Dimitria da se sovzemam malku pa ke vidime moze i na privatno da probame da ne cekame mart za da podnesuvam dokumenti
Tie sto gi pokriva fondot se deficitarni. Ovitrelot ne go pokriva vaucherot. Ti ne morash da kupish od klinikata. Ako sakas pobaraj si po aptekite i kupi si.
Не ми текнува може си пишала кај кој др си, но направи консултација и со некој друг пред да одиш во нова трка.
Девојчиња, на 8 ден од трансфер се јавува мало крварење. Утредента на 9 ден од трансфер направена бета со вредност 223. Трансферот беше со две бластоцисти. Има ли некоја членка со слично искуство, а да има позитивен исход? Може и лп да ми пишете.
Бетата е супер повтори ја после два дена, а крварењето штом е мало може да е имплантациско ама сепак консултирајте се со доктор, никако прекинување терапија и стискаме палци да се дуплира бетата за 48 дена
зошто тешко??? се случува и на 8 и 9 ден. Немој да мислиш лошо, психата на сите ни е најголем проблем и најголем непријател. Јас вчера на 4ти ден од трансфер имав како мали точки на тоалетна јас па мислев дека е рано за имплантациско ама можело и на 4-5 и подоцна. Сите сме различни. Немој да се грижиш