Девојки, жени, вие сте лавици. Ви благодарам на секоја од вас што ми пишавте приватна порака да ме утешите, навистина малку се смирив. И број на митко најдов, му пишав, ми рече да прекинам со аспиринот а да продолжам секој ден со една пролутекс плус на секои 4 дена по една прогестерон депо. и витамин Ц од 1000 и вит Е400. Вие сте армија и неизмерно сум ви нлагодарна ќе умирав од грижи, вака барем имам насоки. Ве сакам
Јас уште едно прашање и готово ќе се смирам Тие што сте имале имплантациско или спотинг како и да се вика, Го имавте само на мокрење? и дали секое одење на тоалет на бришење го има или како? Благодарам однапред
Jas so 2 bremenosti imav,traese po nekolku dena i imase i na mokrenje,ama togas ne znaev deka sum ostanala bremena deka bea na priroden nacinmislev deka ke dobivam pa nosev i vloski
[ Оффф од тоа се плашев Мњне попладнево ми се појави крварење ама еве три четири пати одсм и на секое имам.
Јас сум со мутации боцкам клексан, утре рано одам да ме боцнат со прогестерон депо и ќе си ги проверам и д-димерите на приватно. фала за советот се што сум прочитала овде и сум испитала ми бил добар потег.
Zdravo na site, moze li nekoja sto e so idiopatska neplodnost, ako ne vi e tesko da mi pisete poraka, da mi kazete kako e procedurata za in vitro, protokoli, terapii i sl. Cekam da mi odobrat vaucer, prv pat mi e. Vi Blagodaram
Душичке многу не има со идиопатска неплодност, а процедурата е различна кај секој доктор. Еве јас пример и во Њу Борн бев кај Трајковски и кај Таше Плодност и сега Митко Систина. Сите си се стручњаци и си имаат различен пристап и процедури и протоколи и терапии. Нема две исти жени. Ќе те праќаат сигурно на дополнителни испитувања и плус сите различно реагираме.
Биди позитивна и мисли позитивно. Имав болки гради, менструални болки и на 5 сен одвтрансфер имав на бришење бледо розево крварење, бев исплашена, ама читав на форумот и нет дека е имплантцко.. Бев во исчекување за наредните дена, па на 9 10 и 11 ден правев домашен тест ос различни фирми и во различно време, наутро попладне и навечер..Бев пресреќна и на 14 ден правев бета супер бидна 1254 мислам беше. Позитива само. Гушки. Еве до мене спие мало ангелче.
мене ми спласнаа градиве затоа паничам, а знам дека е добар знак тоа. плус крвта е баш црвена не е розева, ама па немам на влошка и само на мочање е . Ми е страв на шоља веќе да седнам. И на секое мочање тоа ме нервира. барем едно да немаше. нека е живо и здраво тоа што нани до тебе, на сите да ни даде Бог по едно
Te citam cel den, normalno e da si uplasena. Kolku da te utesam deka jas nemav ama bas nikakvo krvarenje vo dve moi neuspesni bremenosti, pa zavrsiv so spontan. Site sto gi znam sto imaa krvarenje, site uspeaja, ke gi bucnat progesteron i toa e toa, si teraat bremenost. Muabetot mi e deka panikata e isto losa za tvojata sostojba, samo olabavi se, odi sabajle da te bucnat, mozes i vecerva vo bolnica da te bucnat isto, zavisno od uslovite. Uzivaj i stiskame palci
Što vi davaat voobičaeno posle punkcijata do transferot i posle transfer? Da znam otprilika kolku bi me činelo pošto sve e so ceni do plafon i ništo preku fond? Newborn sum
Jas so prirodna bremenost na denot koga trebaše da dobijam imav krvarenje i se nervirav pošto sakav da sum trudna, i taka cel den i nareden den, mislev dobiv i kratko traelo. A ono bebuš na pat..
Обично јас сум таа што ги теши сите. Ама и јас веќе немам аргументи за себе. Имав две природни и вака ми беше коа се десија спонтаните. Како и да е фала на убавите зборови, малку ќе пробам да се олабавам.
Не се плаши и не паничи многу. Бог ќе даде са доживееш и почувствуваш што е мајка. Се борев многу години за на крај мојата матична да не ме упати навреме каде и што треба по одредени иаоитувања, пиев коломифен, инјејцијс за пукање колку пати... Всупнос бев си ендиметриоза. Барајќу мислењњ од дриги доктори дојдивме до таа дијагноза. Се пеавев хистеролапараскипија, 5 инсеминациии и 1 инвитроси кие останав бремена. Сакам упре едно ангелче аки даде господ, да има другарче.. Ако може по природен пат ако не пак ивф. Бог еголем. Не заборава, ама забавува. Сњ њ во негови раце. Само да сме здрави и живи и психичку и физичку да ги издржиме овие патеки. Гупки и се најдибро. Ќе даде бог полни раце радости на суте...