Без разлика дали си со идиопатска или друга причина, процесот за ивф нема некоја разлика. Кога ке почнеш си стимулации, ке добиеш шема и инекциитеншто се со поткожна апликација ке ги аплицираш сама дома. Инекциите ке ги подигаш од клиниката каде што ке го користиш ваучерот. И сестрата ке ти обкасни убаво за начин на апликација. Се што не ти е јасно ке си прашаш. Секој случај е специфичен за себе, затоа ти ке правиш како тебе што ке ти ја дадат шемата. Гледај да имаш занимација и да не мислиш, најди начин да се опуштиш. Тоа е најважно. Ти посакувам успех.
Primas li dekortin? So istorija na spontani, dekortin obicno se uklucuva ili druga kortiko terapija. Ako si imala isti simptomi, bi te sovetuvala da ne cekas, tuku pri prvo krvarenje odma vo bolnica za progesteron da odis da te bucnat. So srekja
Denes bev na pregled, od 5 folikuli ostanale 3, 20 mm, 17 mm i 16 mm. Denes primam štoperica, vo sreda sabajle punkcija. Do sega 15.500 den što fondot ne pokriva treba da doplatam. Koj znae ušte kolku plus do transfer, a i potoa ako dojde do nego. Sram da im e, natalitetot pagja, oni ceni do plafon nabile. Zdravstvo 0
Da, pijam od 5mg dva pati na den. Bev sabajle me bocnaa progersteron depo i kje idam na sekoi 4 dena plus sekoj den sama kje se bockam prolutex, i crinon gel. Fala mnogu na grizhata, eve prestana krvarenjeto i malku se smiriv . Fala i na tebe i na site za poddrshkata, kolku i da e forum,i ne se znaeme megju sebe si znachi sekoj sovet i sekoj ubav zbor
Индивидуална е наплатата за секоја жена, нема правило. Јас последново ин витро до сега (неколку дена после трансфер) со замрзнување на две ембриончиња и дополнителна терапија повеќе од 2500 евра платив а имав ваучер. Прескапо е ама тоа е никој не не прашува нас.
Срамота е, ок замрзнување е плус, ама терапија треба да е се покриено. Барем со ваучер тие што се. Не се нормални
треба ама не е. различна е терапијата, пример јас од америка од i herb нарачував суплементи и витамини препишани од доктор во вредност од 500-600 евра за неколку месеци пред за време и после постапка, без профертил пример за двајцата што се пре прескапи. Тие башка. Плус Цетротидето изгор скапи. Сега имам Тевагастрим секој трет ден а една е 4200 денари, пролутекс секој ден по 560, кринон секој ден по 160. Сееиозни пари се ама пари се печалат, сме се фатиле на орото
Да бе, секоја наредна терапија е се поскапа и поскапа. Се печалат, ама знаеме и каде живееме. Јас невработена, родителите ни се починати на двајцата, без нивни примања ете како плус. Ужас, башка мало дете имаме. Они ко у Шведска да живеат.
Zdravo,jas sum 5 den od transfer.Bi sakala info od iskustvo dali mora da postoi krvarenje za vgnezduvanje? I koga najrano ste napravile test? Denovite sporo pominuvaat fala
Ништо соборки моето 4то ин витро заврши прерано. Бев да ме боцнат прогестерон и направив бета. Иако знам дека 6ти ден од трансфер е прерано сепак направив бета бидејќи имав една 5 дневна бласто и еднс морула. и најлошото. Бета нула Сега малку ќе се повлечам лд се да ги ја средам психата. На сите други ви посакувам среќичка сите да си имате високи бети
Jас мислам дека 6ти ден е рано за бхцг. Почекај до 14ден и продолжи си со цела терапија што си ја примаш до сега па ќе видиш резултат на 14-15ден од траствер.
и јас ама нула е. нула. ни трошка надеж. ми вратија една 5 дневна бласто и една морула. има ли некој вакво искуство со доцна имплантација?
Прерано е за бета, зошто и да има имплантација, треба време дури да почне да се лачи bHCG. 10 ден би ти било поточно според мене. Си правиш стресови со несигурни резултати. Јас би ти препорачала да почекаш до 10ти ден. А потоа, што е, тука е.
Колку што знам од други - не мора. Може и без никакви симптоми, се да е супер. Само што сега го следиме секој знак на телото.
Jas so vaucer doplativ 26 600 za 19 inekcii. Za na punkcija da mi izvadat dva folikula koi bea prazni. A da ne zboram kolku pati do skopje sto bevme pa i patni troskovi i denovi gubenje od rabota.
Искрено се надевам дека ќе се случи чудо иако шансите мислам дека се мали. Пак ќе прашам, случајно некоја да не има вакво искуство со доцна имплантација?