Jas dobiv hiperstimulacija i zatoa morav da odmaram i zatoa imav ograniceno dvizenje.Imam moj mnogu bliski prijatelki koj posle punkcija nemale nikakov problem i si teraa najnormalno
Јас немав никакви болки и најнормално функционирав, дури и бев во некој фазон на чистење сите шкафчиња и фиоки во кујна ги преуредив, па после се пребацив во спална да мењам зимска со летна гардероба…После трансфер се препорачува ден, два мирување и после по твоја желба, битно да не се преоптоваруваш многу, да не креваш тешко, намалена физичка активност од аспект идење во теретана, трчање и сл. а другото можеш се нормално да си функционираш
Jas pravev 4 inseminacii vo New Born i bev nekolku pati na konsultacija kaj doktorkata Gurzanova i ne mi naplatija nitu ednas za konsultacija.
Јас закажав разговор и 4Д ехо ми наплатија 2000 ден., а по телефон ми кажаа 3000, на фискалната пишуваше фоликуметрија 2000 ден.
Nekoi inekcii za stimulacija, kao tri pregleda i hormoni tri pati (eden hormon), punkcija i transfer Se drugo doplakjaš a košta ko na sveti Petar kajganata
Кај Гуржанова си? Откако закажа консултации што ти кажаа? Јас закажав кај Ивановски, и незнам што да очекувам, сестрата по телефон ми кажа да ги носам сите документи што сум ги доставила во фондот и да пијам микрогинон 5-ти ден од циклус, незнам зошто микрогинон, нешто подетално да ми објасниш. Читам и во Њу Борн дигнале цени.
Лани пиев 2 месеца и останав природно бремена (за жал го изгубив во 9та недела) . Сега повторно пијам и почнувам да собирам документи за 3то ивф
Kaj Guržanova sum, da. Moite dokumenti vekje gi imaa ušte od maj, juni pa ne nosev, alise što imaš odnesi. Jas bev kaj nea koga go dobiv vaučerot i mi kaža štom dobijam od treti den da pijam Cikloproginova demek da smirele hormoni i jajnici malku. Po toa štom dobojam mi kaža da se javam i eve bev na treti den počnavme stimulacii, utre punkcija
Незнам зошто мене на невидено кога се јавив да закажам, сестрата ми кажа од овој циклус да почнам со микрогинон од 5-ти ден, баш вчера/денес добив, ама вчера многу малце на бришење, сабајле ми проби, значи од денес да рачунам. Ќе одам кај матичната после да ми препише и упат да ми даде за ин-витро. А ако се предомислам за на друго место, може ли друг упат?
Od denes računaš, taka e. Iskreno ne znam, bi te izlažala što i da ti odgovoram za upatot, ama ako ne si go iskoristila i ne si otišla voopšto, zašto da ne može Pa toa i na nevideno nekoj standard im e valjda
Микрогинон се контрацептивни апчиња и многу често докторите ги препишуваат пред ивф како подготовка со цел да се регулира менструалниот циклус и природните хормонални флуктации како би можеле после полесно да предвидат кога да се започне со стимулации. Не е ништо страшно, Митко знае што прави, не се грижи!