Ништо. Бетата нула на 6 ти ден ми беше баш удар ама не ја прекинав терапијата, има некоја теошка надеж иако искрено и емотивно и финансиски сум исцрпена. Денес 9ти ден ни гради ме болат ама апсолутно се шро беше некој “позитивен симптом” исчезна. се надевам на чудо иако веќе немам сила ни за наредно ин витро. Ве читам и ви пуштам среќа најискрено и од срце на сите.
Немам искуство сеуште ама од тоа што читам и знам, зошто проверувате бета толку рано, мислам дека е капак на се, само стрес дополнителен. Не знам како ќе бидам јас во таква ситуација и знам дека чекањето убива ама малку позитивно и да се ужива барем до 10-11 ден.
Те гушкам силно, разочарувањата за оваа работа се посебно тешки и силни, кој не почувствувал не знае, ама еве има многу со слична ситуација како твојата па со позитивни тестови, со Господ напред за некој ден да ни пишеш убави вести!
Направив бета затоа што прокрварев. Затоа што имам неуспсешни 4 ин витрра позади мене. Имав и два спонтани што завршија миссед, прокрварував. Се исплашив, премногу. Затоа направив бета, затоа што очекував барем мала бројка, дека нешто почнало да лачи ХцГ. гледав дека на 4 или 5 или 6 ден од трансфер на многу во борбава им покажува и на домашен тест. Сакав надеж. сите неуспеси ми се случија, и неоплодување во лабараторија, и неимплантација на ембрион и губење на плод. Барав некое светленце во тунелот.
Duso ne gubi nadez,Gospod e golem nema da ne ostavi so prazni race,znam niz sto pominuvas i nisto ne moze da te utesi ama nemoj da gubis nadez,se dodeka mozeme ke se borime
Многу добро те сфаќам, и јас слично сум поминала, и доста обиди имам зад себе. Сепак, мислам дека шести ден е прерано за бета, повтори ја обавезно за некој ден. И јас не сум некој позитивец, ама сепак, верувам дека некој пат може да се случи и позитивно изненадување, може да се случи и кога не очекуваш. Ова го мислам и за себе, зошто и јас сум при крај со силите, но, не се откажувам сеуште. Држи се, и повтори бета.
Душо, надеж е за надевање, реалниста е дека беше прерано. Може и на 15ти ден ке е 0, ама може и нема да е така. Сега за сега само стрес. Јас те разбирам сосема. Но самите на себе да можеме да си ги кажеме советите што им ги даваме на другите би било идеални. И себе си се ставам тука. Што би ми кажала мене да проверував бета на 6ти ден?