@Dogo инаку денеска ми е 8ми ден од трансфер. Имав 3 брана на симптоми ко за добивање, како само што не добив. Се потам и ми е ладно во исто време. Претходните пати не било волку изразено, но било и без никакви симптоми па пак ништо. Па си ги читам работите што ти ги пишувам. "Почекај уште малку за тест". дај Боже се да е во ред за сите што чекаат.
Супер И мене ми јавија денес од 5 ј.кл. 3 се оплодиле, и можно е ЕТ да биди за викенд. Ајде со среќа да ни се ,да се доразвијат и во нас
Clenki zdravo, Treba da pravam transfer so zamrznati. I nekako periodov cudno se osekjam strav me ima fateno. Strav od neuspeh. Koga ja picnav procedurata vazno mi bese dobro da reagiram na terapijata, da dobijam jajce kletki, pa da se oplodat da stignat do 5 den, da se dobar kvalitet. I nekako ne mislev na transferot. Sega me ceka transfer … i sega sum haos, nekoj strav, solzi... Sto bi me sovetuvale, kako go pominavte ovoj strav i go odzavte duhot na povisoko nivo? Blagodaram od srce
Dali nekoja od vas go koristela Lenzzeto sprejot kako del od terapijata. Pišuva deka e za ženi vo menopauza, ama valjda znaat oni zošto go dale.
Jas eve uste go koristam a sega mn cesto go davat kako so pogolem efekt i ne odi barem direk na zeludnik pokraj mnogutr apcina
Lenzeto e estradiol. Estrogen. Se dava za nekolku vidovi na hormonalni tretmani. Ne samo za menopauza. Deluva vo debelinata na endometriumot
И јас го користев.Еве ти објасниле неколку членки во врска со него. Слушај го докторот,знае што прави. Со лесно.
Пред се, нормално е да чувствуваш страв. Да се дигнеш пак, да собереш храброст да поминеш пак низ истото, сите тие инјекции, хормони, апови, пазења, overthinking, бура од емоции и што ли уште не, за да биде пак под знак прашалник дали овој пат ќе биде тој пат што го чекаме со години или пак ќе биде уште едно од многуте разочарувања, и те како е застрашувачки. Мене најмногу ме обзимаат лоши мисли и стравови од кога ќе дознам за неуспехот, па се дур не добијам. После тоа некако си се рестартирам и ми се раѓа нова надеж и сила за борба. Од тој момент размислувам само на крајната цел, а не на потенцијалните препреки и на претходните неуспеси. Знам дека таа неизмерна желба и потреба да бидам мајка е посилна од се и ќе ми помогне да се изборам до крај. Можеби сега ти изгледа невозможно дека ќе го надминеш стравот, дека немаш сили за не дај боже уште еден неуспех, ама верувај дека се тоа ќе помине кога ќе сфатиш дека сега имаш нова надеж. Евентуално коцките ќе се поклопат, замисли може сега е тој пат! Може баш сега ќе успее! А ако не, со секој неуспех, со секој ден, ти си се поблиску до твоето дете. За жал ова бил нашиот пат и мора да поминеме низ низа борби, неуспеси и разочарувања пред да стигнеме до најпрекрасните моменти. Но, кога ќе стигнеме и те како ќе вреди се ова. До тогаш откажување нема! Сила и те како покажавме дека има во сите нас тука! Само треба уште малце да се стрпиме, прашање е на време кога нашата желба ќе се исполни. Ти пуштам сила и надеж! Најискрено се надевам дека твојата желба за бебче што поскоро ќе се исполни.
Бидна мојот трансфер вчера, денес арна бев докај 12, сега некоја парализирачка главоболка имам и ладно ми е со клима на 30 пуштена. Симптом ли е,психа ли е.....Настојувам да не размислувам....ќе чекаме па ќе видиме. Со среќа на сите.
Devojki zdravo, posle nekolku mesecna pauza denes pravevme punkcija i sum malku zamislena. Od tri folikuli edna jajce kletka izvadena i toa ne e zrela..do utre mi rekoa ke cekaat da sozree. Ima nadez ili nema?
Jas go imam koristeno za zdebeluvanje na endometriumot e I se pokaza kako dosta dobar so dobri rezultati ova e namesto apcinja da se pijat. So lesno
Devojki, dali mozebi nekoja ima iskustvo so hasimoto koe pri stimulacii nikako nemoze da Se smiri?.Jas imam niza neispesi na se pogodeno. Osven hasimoto drug problem nemam. Vednas stom primam esteofem ili prolutex vo platon odi tsh a sekako me sledi endokrinolog. Ima nekoja nekoe iskustvo. Znam so hasimoto iljada Devojki koi bez problem uspeale, nekoi I ne znaele deka imaat vo bremenost otkrieno I itd itd... Moze vo poraka. Da mi pisete tnx