Zgolemuva ama mnogu variram a nemoze da odi vo previsoki dozi oti moze drug problem da napravi i taka....kraj ne mi se faka .
Mojata agonija nema kraj mili. Denes bev na eho pregled vo matka ne se gleda nisto po presmetki na posledna menstruacija treba da sum 5 nedeli. Denes po preporaka na doktorot pak pravev bhcg i mi izleze na 21 den od tranafer 212 ,pred cetiri dena bese 86 ???? Doktorot ocekuvase da se namali,nemam ciklus a imam orekinayo terspija pred 5 dena,nemam nikakva bolka? Vonmatericna mi vika doktorot nemoze bisejki jajovodite mi se otsrraneti? Nekoj so slicno iskustvo? Pak treba da oravam beta za 4 dena
So 86 bhcg nemozi da go vidi na eho,imav slicen slucaj i se iscisti samo po sebe,daj si vreme poveke,mene posle 10-12dena mi dojde cikluc i toa obemen,gledaj kolku sto mozis da ne se sekiras.
Zdravo zenski prasuvam za prijatelka pravese 3 ivf preku fond.neuspesni....brakot ne i idese ka sto trebase se razvedoa posle godina se omazi pak nosi drugo prezime...prasanje mu e sega dali ja sleduva pak preku fond so drugiot maz..
Здраво феминки, во понеделник 13.11 ми е направен трансфер на 2 петдневни бластоцити. Кога најрано може да се направи домашен тест и кој според вас е најмеродавен?
Decki Zdravo, dali nekoj od vas koristel Cyclogest za zamena na Utrogestan? mi gi dadoa kako zamena Utrogestanot mi pravese nekoi peckanja? Dali ste imale uskustvo so niv? Fala
Jas gi koristam sega ama ne osekjam nishto od niv isto kako utrogestanot koga go koristev.Prashaj si go doktorot da ne ti pravi alergija
Doktorot mi gi prepisa kako zamena za utrogestan, nov lek bil cyclogest i nema mnogo za nego na net. fala vi sekoj slucaj.
Jas pa imam problem so uteogestanot primam 2 navecer 1 nautro i toa nautro obavezno mi istekuva iako lezam posle toa 2h :/
Ми закажаа Е.Т. утре во 7:10 , нели е премногу рано . Што толку рано се чудам. Пункцијата ми беше во среда , 5 дневни бластоцисти ..
И мене ми истекува, нормално е тоа. Мора да истече. Јас користев устрогестан веќе 3 недели, но од него што истекува и цело време сум со влошки и имам пецкање, затоа ми го заменија со Циклогест.