I mojot transfer e utre, isto taka punkcijata mi beše vo sreda. Ne e rano, nekoi i porano vrakjaat, na tret den
Mislam deka ne ja sleduva, pošto ona potrošila vekje tri vaučera. I da ima na primer edno dete so bivšiot, vaučerot kje se računa za vtoro dete, ako e vo zaednica so drug, pošto sepak taa e majkata. A da e obratno, ne važi toa pravilo.
Мој впечаток од докторот дека зависи. Некои ке речат дека е до ембриологот ама мислам дека е дококторот. Не се стрсувај успеси и неуспеси има и вака и онака.
Конкретно мене пред 3 дена ми правеа трансфер на 3ти ден.Од 4 јк само 1 се оплоди и мислам дури добро напредува решија да ми го дадат на 3ти ден. Минатото инвитро имав 3 оплодени,кои добро напредуваа се до 5ти ден...на 6 ден ми остана само 1 бластоциста која се разви во ембрион.За жал во 8 недела запре со развој.
Денес ми е седми ден од трансфер (26 ден од циклус), прееска забележав некој жолто-кафеав исцедок. Можно ли е да е имплантациско крварење сега на седми ден (два дена пред добивање)? Или почнува да ми пробива циклусот? Од симптоми само градите ми се доста отечени.
Ako ima oplodeni poveke jajce kletki gi ostavaat do 5ti den da se izdvojat najdobrite po prirodna selekcija da stignat so razvoj do blastocista, a ako ima mal broj togas se dava shansa na tie shto se. Se pravi transfer na 3tiot den ako ima edna Ili dve oplodeni jajce kletki
Таман на време ти е Ко што имам читано обично имплантациското крварење се случува 6-12 дена од трансфер. Пуштам среќа за некој ден да не израдуваш со убави вести
Фала ти се надевам дека е тоа, ама минатиот пат имав на четврти ден од трансфер крварење, ова некако ми е касно и многу блиску до циклус. Како и да е за ден два ќе знам на што сум...
I jas imav 7 mi den i na 13 den pozitivna beta ..od simptomi isto samo gradi bolni i malce oteceni.posakuvam i ti da imas pozitiven rezultat ❤
Девојки , може информација колку рефундираат од фонд за клексани , некако малце ми доаѓа , за 20 кои ги платив 4990 денари ми рефундираат само 3184 денари , некако не е ни 60 ни 70 % ,?
Здраво Може ли некој да ми го објасни долгиот протокол колку време трае и со што терапија се почнува Денеска ми стигна ваучер и сега не знам што попрво само знам дека ќе треба долг процес❤️
На мене за 14 клекасни ми исплаѓаат по 2224 ден. По 158.8 денари ги сметаат,така и ми пишува во решението.
Zenski da znaete deka samo kleksani refundiraat,fraksaparini ne,mene mi odobrija 5 kleksani a 15 fraksaparini gi odbija