Zdrvao devojki. Vo spermogramot na soprugot mu pisuva 10-12% leukociti dali toa znaci deka ima nekoja bakterija? Do sega pisuvalo se 0. Dali nekoj znae?
Dolgiot protokol pocnuva nekade od 20 ili 21 den od ciklus i trae nekade okolu 20 tina dena do kraj na procesot( se do transfer).tolku traese mojot,se bockav so edna terapija od 21 den od ciklus pa se do vtor den na ciklus za da se smirat jajnicite potoa pocnav so drugi inekcii za stimuliranje se do punkcija.Potoa posle pynkcijata se ceka da se oplodat jajce kletkite i gi vrakaat na tret den ili peti den ako pravis vo njuborn,vo drugite kliniki neznam koj den vrakaat Posle transfer si primas pak terapija prepisana spored tvojata sostojba. Ne e nisto strasno,ke naucis sama da se bockas( mn e lesno i ne e bolno voopsto).Se na se kaj mene dolgiot protokol traese 20tina dena.
Drushki, dali nekoja ima sto si plaka stimulaciite i punkcijata a transferot i e pamten od prethoden vaucer koj go ima bolnicata realizirano a ne se ostvaril transferot? Pls ako moze da mi pise vo inbox
Многу ти благодарам ♥️ Инаку и јас сакам во иста клиника да правам Случајно да не знаеш колку чини замарзнувањето и колку доплати надвор од ваучерот?
Доплатив околу 5 ијади денари за две стоп инекции кои не ги покрива фондот.За замрзнување до 6 ембриони за една година е 34 000 денари,контрацепција не пиев зашто немам јајоводи и неможам да останам трудна природно.
Ахххх ,бизнисмени насекаде. И јас докупив 5 прашкови мериоферт ,зашто 30 веќе ги потрошив, и ок е ќе си докупам. Но , ги платив на пултот каде се пријавуваме .
Исто и јас, доплатив некои инекции за стимулација плус тие двете стоп што се, се на се 15500 плус, а демек фондот покрива
А неее, фондот покривал, е арно ама пази сега, ги немало тие дефицитарни биле и сакаш не сакаш ќе си купиш вакви од кај нив пошто иста им е цената и во аптека а треба да шеташ, извештај да пишуваат, па да ги бараш..
Четврто ин витро, шести трансфер се' на се', неуспешно, пак. Замрзнати ембриони немам. Објаснување посебно немам, матката беше во ред, испаѓа дека се неквалитетни ембрионите. До бластоциста стигнавме само еднаш, на првиот ет, пред 3 години. Овојпат сменив и клиника и доктор, имав и скречинг. Покриена со терапија според индикации, аспирин, клексан и прогестерон. Имам 40 години, мм уште повеќе. Амх -0.5. Би сакала позитивни искуства или препораки, особено за подобрување на квалитетот на ј.к, промени во исхрана и слично. Дали и колку ви помогнале?. Исто, пијам фертилимин, но гледам дека за овунорм повеќе се зборува, ве молам некој ако ги разбира разликите, нека препорача што од таа група на суплементи е најдобро?. Секој совет е добредојден, може и лп. Морам да променам нешто, зошто инаку треба да се откажам Ви благодарам однапред
Правев во њуборн кај Трајковски,прво ми беше успешно со позитивна бета но за жал ниска е и чекам да добијам ќе биде спонтан. Но имам доста ембриончиња кои си ги замрзнав
Друштво, 13ти ден после трансфер бета 1153. Мислам дека е добро. Страв ми е да се радувам. Ехо за две недели од сега. Уффф... Дај Боже се да биде во ред до крај. И на сите Ви посакувам најскоро можно убави вести.
Lele se raduvam za tebe,iskreno. Mislam deka ti bese posledno zamrznato,taka? So sreka i sto poskoro da se vidite na eho