Ова е едно ембрионче од новото ивф кај Трајковски. И замрзнавме две... не можам да верувам. Нозете цело време ми мрзнат. Ми беше страв дека читав дела треба да ги топлиш
И ми мрзнеа, и ги топлев, различно искуство повеќе пати, пак неуспешно. Изгледа не е до тоа, ама мислам пуста... Уживај сега, израдувај се
Честиткиии Ти посакувам лесна бременост до крај!! Офф топик: Случајно налетав на овој фб профил: https://www.facebook.com/humanareprodukcijaibiopotpomognatooploduvanje?mibextid=JRoKGi Долго време барав дали има кај нас нешто вакво слично, здружение кое организира различни работилници и средби за поддршка на нас жените што се бориме со инфертилитет и неуспешни ивф. Во сабота ќе има средба, на која што ќе присуствува и психолог кој ќе споделува совети за како да се справиме со бурата емоции и неуспеси. Има и опција за членство со што се добива мал попуст во лабаратории, New Born, совет од нутриционист, психолог и сл. Сакав да споделам со вас, може и на некоја друга ќе и се види корисно и интересно.
Bi ti preporacala da pocnuvas so zajaknuvanje na vitaminskata terapija nekolku 3 meseci pred sleden obid. Coenzim Q10 (ubiquinol), Vitamin D, Vitamin E, Vitamin B12, Methyl Folate, Vitamin C. Inozitol, Alpha Lipoic Acid,DHEA(prvo meri go) Isto i maz ti. Sportski aktivnosti. dijeta so namaluvanje na karbohidrati i sekjer. Proverka na TSH, Prolaktin i Insulin pred sleden obid. I najdobar izbor definitivno e da ides so punkcija vo priroden ciklus mesec po mesec. Mene mi pomaga i akupunkturata
Што да правам со клексаниве не знам. Матичната ме прати на трансфузиолог, таа ме откачи вика нема да даваме веќе вака, оди си на гак, ја па не смеам да се напрегам и шеткам. Ај за сега ќе ги набавам, ама ако треба и после да ги користам, што да направам, барем тие ги рефундираат? Упат за гак, а што мене ме водат во Њуборн нема ли да прават овие проблем? Сметка фискална и сметкопотврда од аптека, извештај (ако го добијам воопшто? Друго?
Фала ти, Дхеа ќе проверам, ALA не сум пиела до сега, ќе изгуглам што е. Инозитол, баш така се вика препаратот или? Оти фертлиминот е мио-хиро-инозитол... Акупунктура ќе пробам, и мене ми беше во план. Ми подарија ашваганда, ама прочитав негде дека делува на тсх, а јас сум со еутирокс па се плашам да комбинирам, а од класичната терапија не се откажувам. Се извинувам ако се повторувам со муабетите, можеби пишав за ова но ако има некој искуство и со ашвагандата нека пише. Дефинитивно морам на природен или малку модифициран, со толку стимулации пак сме на еден ембрион.
Жал ми е навистина, мислев двете ќе се радуваме. Она што мислам дека за мене беше клучно, што сменив од минатиот пат, е физичка активност и што намалив 5-6 кг. Намалив и на бели теста, тестенини, слатки работи. Ама скоро ко на кето. Вежбав многу се до септември. И на психата ми влијаеше мнг. И мислам дека тоа што пиев dhea 3 месеци пред овој обид исто имаше влијание на квалитет. Зошто минатиот пат др ми ги вклучи кога почнав со стимулации, што е доцна. И тие сите витамините што ги пиша @Kolumna исто земав, освен инозитол (немам полицистични јајници). И земав едни антиоксиданси од аронија две недели додека траеја стимулациите. Од срце ти посакувам нареден пат да биде успешно.
Женички, после години обидување,инвитра и сл, стигна на свет и моето бебенце, на среќата и нема крај, вреди секоја една игла , секоја болка, се е минливо, не се откажувајте Бог е голем, и дај боже сите во раце да сте со по едно две
Јас земам ашвангада последниве два месеци.Единствено до сега ми има помогнато немам болки при циклус повеќе.а на хормони дали делува не знам немам проблем со хормоните
Што значи модула? На 5 ден ми беше вратен, а на извештајот пишуваше модула. Значи на 5 ден бил со послаб развој како за 3 ден ? Што би значело тешко се развива, а сепак е вратен. Имав неуспешен исход
Seto ova vo pogolemi dozi sto ti go napisa clenkata za tvojata vozrast i amh jas piev i Gluthatione, posle go zameniv so NAC i Resveratrol i NAD+ , Acai berry. Sekako konsultiraj se so doktor.
Болки во градите и чувство како да ке добијам во повеќе наврати. Имав и вртоглавици минатата недела. Не знам дали ми беа од лошо лежење или се симптом, веке 2-3 дена немам.
Контрацептиви се пиат доколку хормонот естроген на трет ден е висок, и докторот сака да ги смири јајниците, зошто за почнување на ивф сакаат естрогенот да е до 50. Јас пиев и таман беше естрогенот после.
Честиткиииии, лесна бременост како дупла среќа ми личи сега прочитав едно ембрионче е вратено, ама сепак е одлична бета.