Морула (името го добила зашто личи на црница) , и е со послаб развој од бластоциста . Морулата треба да дојде до развој на бластоциста . И помал е успехот за имплантација . Е има успешни случаи. Јас имав 2 криотрансфери со ембрион морула - неуспешни. Сепак вреди да се обидеме. Сега правев со свежи ембриони беа бластоцисти. Денес ми се јавија 3.ембрион морула не успеал да се развие. И искрено овој пат немаше да замрзнам во тој стадиум ембрион .
Devojki deneska ispitav d- dimeri poradi mutacii , 7 nedela sum ..gi dobiv ovie rez i dok Vladimir mi gi prekina kleksanite .dali mislite da se konsultirsm so transfuziolog ?
Včera imav transfer, deneska imam silni grčevi, osobeno pojačani ako malku se razdvižam. Treba da se zagrižam ili normalno e? Kako bilo kaj vas?
ете тоа не сум знаела од понеделник ќе одам да зборувам со докторот инаку хормоните ми беа супер кога поднесував за ваучер се беше во граници
Јас пиев овунорм, тешко ги поднесував, не значи дека и ти тешко ќе ги поднесуваш, пробај со Елова, тоа е прашак, матичната ја прашував како до подобрување на јк, ми кажа не постоело такво нешто, незнам и јас веќе што да пијам, пиев на своја рака, ми завршија, сега чекам Ивановски да видам што ќе ми каже, пијам само инозитол сега. Колку сакав да се откажам а прво ин-витро ќе ми е, и сега некогаш ми иде да се откажам.
Да се откажеш!?? Не едно, шест инвитра поминав и не се откажувам, после секој неуспех паѓам, се разочарувам, сум плачела со денови, недели....но поминува, потоа со нови сили и надеж повторно почнувам да се борам. Нема никакво откажување, секоја што сме овде, верувам дека еден ден ќе успееме, многу е тежок и трнлив патот, но се бореме за најубавото нешто што постои во животот
На моменти ми иде така, а уште не сум почнала, ми се плаче, ми се вришти, дај Боже сите да се радуваме еден ден.
Можеш да плачеш и вриштиш, се е дозволено. Само не да се откажеш. Јас не се откажувам, не па ти. Не ти даваме ние тука.
Devojki vaucerot go dobiv bev kaj Dr.Lega napraviv kosultacija i Dr mi izgledas bas super dosta muabet si napravivme i resiv kaj nego da pravam ivn mi kaza deka uste vo dekevri mozam da pocnam so bockanje no radi praznici resiv vo januari no mi dade da pijam Pro Fertil tableti i drugo nisto dali nekoj ima iskustvo so ovie tableti fala vi