Мене истиот доктор ми ги даде тие апчиња да ги пијам после два рани спонтани по него (а по матичната биохемиски) докторот мене многу ми се допаѓа објаснува се што не е јасно и кажува што може да биде и како може да биде. Мене ми објасни за тие дека биле добри за матката поради подобра имплантација. После испиена една кутија ми рече да прекинам и после циклус да пробаме пак со обиди еве имав позитивен тест одма ме покри со клексани бидејќи по него правеле проблем мутациите и мора со клелсани понеделникот видовме сакус ме покри со терапија и сега сум за 10дена на контрола па со господ напред се надевам се ќе биде во ред. Иначе еурофарм купувај ги на лента 1лента ти е 990 денари и фактички 1кутија од 4 ленти ти е 4000денари бидејќи ако купуваш како кутија ти е поскапа негде за 1000-1500денари. Малку долго но се надевам убаво објаснив
Zdravo, dali mozebi nekoja znae da mi kaze den ored transfer utrogesranot vaginalno treba ili da go ispijam, ne znam sto e podobro…
Da mila bas kako objasni za dokt taka e jas prviot pat se izgorev ko za prv pat se zaletav vo edna bolnica terapija dva mec i jas i mazmi po 200ev bockanje so Gonal inekci doplakjav 600ev za bolnica trista cuda da mi izvadija 15jk 12oplodeni 3vrateni no bez uspeh koga vide Dr.lega se cudese deka gonal mi dava da se bockam ko prvo vika tie se jaki inekci za tebe deka nemam strasen problem no toa e bidna jas gi naracav vo Apteka Marija vo Gjorce 5600den se apcinjava mi rece da gi pijam dva mec pa ke vidime no sepak fala ti daj boze da e se super kaj tebe i da se raduvas 9mec ti posakuvam od se srce
Фала ти мила и ти да си дочекаш што побрзо две цртки и да галиш меше 9месеца. Ако можеш откажи ги зашто да даваш 1600денари по кутија.. ти дал 2ва месеца зашто сте се договориле јануари со ивф до тогаш да ги пиеш.
Da bas ke prasam utre vo apteka zosto do sega kaj sto zvonev se bea na naracka gi nemale u apteka moralo da se naracat fala ti mila
Прашај си на клиниката најубаво. Јас мислам дека вечерто ставав а утрото не. Пошто ставам два пати, наутро и навечер.
Мене ми рекоа вагинално за утрогестанот пред ЕТ. По секако ќе те исперат вагинално пред да ги аплицираат ембрионите.
Obicno pred transfer denot e sloboden od site lekovi,ama sepak prasaj si na klinika,sestrite ke ti objasnat
Пиј чаеви со карамелизоран шеќер и путер,цеди лимон , портокал, гледај на природно да стопира кашлицата .
Da, fala ne pijam ništo nikako, mislev toa što kašlam da ne smeta optovaruva neli muskuli kaj što sega ne treba
Znam, se trudam da ne kašlam, ama ne odi. A sama sum, nema koj da mi pravi supi, čaevi pak se dvižam dodeka spremam toa i kašlam