Како ти одговара така,секако две недели ти следи боледување.Јас искрено секогаш поубаво се осеќав кога ќе се изолирам малку од луѓе,некој обратно.Најважно е ти како осеќаш и како ти е тебе најлесно без притисок.
Ти следува 2 недели боледување, јас на пример користам само една недела, а потоа одам на работа бидејќи работата ми е во канцеларија и така времето побрзо ми минува. Секој индивидуално, како се осеќа така. Среќно и наскоро сите да се израдуваме!
Јас си седев дома,а и после успешниот трансфер си продолжив на боледување.Уживам во бременоста. Ти посакивам успех.
Uste edno prasajje, dali posle transfer lezite nonstop vo horizontala ili moze i vo polulezecka? I kolku denovi lezite odmarate bez dvizenje? sestrata mi rece bez fizicka aktivnost poveke odmor i slicno ama za sekoj e toa razlicno ne znam sto da pravam
24 casa ne mozes da lezes. Jas sedev, lezev, do vece odev. Pij jadi i uzivaj. Gledaj filmovi, citaj knigi, resavaj krstzbiri, crtaj nesto ako znaes.. Najdi nacin da uzivas. Odmarav i toa e toa. Ke bide dobro.
Ja ne možam da ležam celo vreme. Odam po doma, jadam, pa celo vreme sum vo poluležečka sostojba, na strana... zbesnav Nemoj da čistiš i sl drugoto ok
Здраво. За на трансфузиологија имам закажано дури за две недели . Дали некој знае што значи пишаното.
Фала ти мнг, да се враќаат убавини. Кај Трајковски овој пат. Задоволна сум од пристапот и некако ми е човечен.
Мене ми е 3 ден после ЕТ . Секако 2 недели боледување земав , пошто работата не ми е седење ! Сега дома претежно лежам , едино појадок сама си спремам ,до тераса ,wc , TV , читкам ... После 5. ден ќе излегувам и надвор , и од лежење нема фајде. Потребна е и циркулација . А и ќерка ми во петок ќе биди дома , така да , ќе мора да се подактивирам .
Citav si piela Dhea od koja piese mene mitko mija pisa ama neja piev,kaj Lazarevski pravev prvo invitro ama za dhea nemi kaza nisto,sea podadov za vaucer za vtoro invitro i sakam pak da pravam kaj lazarevski a se mislam barem na edna konsultacija da otidam laj Gurzanova ili trajkovski.Epten sum vo nedoumica
Мораш сама да си решиш на кого ке дадеш доверба, не би ти сугерирала ништо тука. Мислам дека сите што ги наброја се меѓу подобрите кај нас. DHEA пиев од 3 август се додека не почнавме со стимулации, тогаш прекинав, во консултација со д-рот. Ми рече не подолго од 3-6 месеци најмногу. Па мене ми испаднаа 3 месеци таман. Прв пат ми ја препорача Ивановски, зошто сум со ниски резерви, ама откако веќе почнавме со стимулации што е прекасно. Консултирај се со д-р, зависи AMH колку е и мислам дека не е лошо да се провери статусот на DHEA преку крв. Јас првин ја најдов преку Биотика. А сега од август пиев од iherb.
Здраво девојки, јас се враќам пак на темава, бременоста ми заврши неуспешно во 6-та недела немав сила тука да ви пишам, ама еве сега се опроавивме и одиме понатаму. Сакаме да поднесеме за втор ваучер, ме интересира дали се случило ако сте правеле приватно ин витро а не поминале 6 месеци ќе дадат ваучер или ќе речат дека треба да чекаме да поминат 6 месеци од последното? Од првото со ваучер има поминато 6 месеци. Исто така ме интересира дали хормониве се во ред за да ги предадам за ваучер? Естрадиолот е 40.
Што добиваат/губат ембриолозите ако сме преку фонд/приватно? Исто им се фаќа ,клиниката има склучено договор со фзом. Парите во целост ги добиваат и плус печалат со продажба на хормони ! Мене 2 пати, овој пат, ме прашаа , и анестезиологот и една од сестрите, дали сум била преку фонд. Им кажав Да ,сега преку фонд , а досега приватно им плаќав !