Нема врска приватното, поднеси си за нов ваучер. Од кај знаат они дека си правела приватно. Нивна евиденција е само она што оди преку фонд.
Секако парите ќе си ги земат од фондот, баш разговарав со роднина што работи во Систина, ми кажа секое успешно ин-витро е плус за докторот.
Zenicki ve molam mislenje nezz sto da pravam. Transfer imam na 27 oktomvri na tridnevni embrioni. Na 12 den od transfer beta 72,14 den 84 i 17 den betata bese mislam 86. Koga doktorot gi sporedi betite mi kaza prekini terapija ke imas spontan abirtus. Jas prekinav od togas navamu jas nemam dobieno ciklus. Na eho bev na 22 den od transfer i me pregleda doktorot rece nemas vo matka nisto povtori beta ja povtoruvam bese 212. Mi rece ne se grizi ke dobies od togas eve pominaa pak 5 dena jas ciklus nemam ,simptomite mi isceznaa sto gi imav vo pocetokot gasovi i zapek no sega imam zgolemen iscedok samo bel i me boli kicmata i sramnata koska kako da ke dobijam sekoj moment i gradite mi otekoa.Menstruacija ne doaga. Sega zemav napraviv test i idma se oboi zar crveni a prethodno do 17 den od transfer mi bea bledi,duri pravev i denot koga betata bese 212 crtata bese bleda. Sto da pravam veke ke poludam,i digam tesko i pijam lekovi za anksioznost i sve normalno cekam da dobijam spontan? Dali nekoj imal slicen slucaj vakov kako mene,denes e 26 ti den od transfer,a po ciklus mi docni 11 dena zasto dobivam pokasno na 32-33 dena. Veke nemam pamet cekam da dobijav veke kolku dena izmacuvanje e ova
Слушни се пак со докторот. Барај го додека не го најдеш и нека ти даде препораки. Многу ми е жал низ што минуваш. Мене лично ова ми беше најтрауматското искуство (знам дека има и многу полоши работи во животот,ама тие денови кога беше ни натаму ни наваму ми беа страшни) Но не бев оставена сама на себе. Докторот ми се јавуваше и ми беше достапен. Имав насоки, и пробавме разни начини (капки, инекции, на крај апчиња) зошто плодот стоеше во место, не се развиваше, ама и не излегуваше. Доста време траеше сето тоа, сега ми се чини вечност. Мој совет е тоа- слушни се пак, матичниот нека те види, ако треба и пак бета, макар што веројатно ќе почне да паѓа. Те гушкам,
Navistina mila ova iscekuvanje mi e mnogu uzasno,pominav dve vonmatericni dve operacii i pamet nemam veke zosto mora da bide se po poteskiot pat
Mislam deka kje zvučam glupavo, ama jas bi otišla na GAK ušte večerva so site rezultati, preporaki za lekovi i se što imaš. Ne bi čekala vekje nikakvi nasoki
Здраво, дали некој има правено биопсија на ендометриум во Плодност. Ме интересира колку е цена и за колку време стигнуваат резултати
Е па тоа не знам дали да го кажам приватното затоа што тогаш имаше бременост, на првото немаше. Ми е страв да не ме одбијат или да побараат АМХ. Хормоните јас колку што знам се добри ама затоа тука ги прикачива да ми кажете вие.
Девојки здраво. оставаме со маж ми уште два/три месеци и ако не се фати- сакаме ИВФ. прашањето ми е, дали некоја си побарала само еден ембрион да се аплицира? Секако ќе зборам и со докторот меѓутоа чисто искуство ме интересира бидејќи не сакам повеќе од еден…. во систина планирам приватно да ја правам процедурата..
Ке прикажеш трансфер и нег тест после првото што било под фонд. Второто нема што да носиш, не ти е под фонд. А за АМХ, зависи од бројот на антрални фоликули и FSH. Според хормонален статус изгледа се ок.
пробавме еднаш, неуспешно.. некако ич веќе немам надеж. Никаков проблем не сме нашле, сите испитувања во ред, имам некоја мутација и треба клексан од позитивен тест и толку. Све друго уредно а бебе нема, еден миссед и од тогаш нејке да чуе повеќе од година. Ми се смачи… и спермограмот е уреден. И тоа месецот кога правевме инсеминација имав две фоликули.. природно без никаква стимулација и пак ништо..
Не е глупаво , апсолутно смело и паметно . Девојко @LanaDelR смени Доктор ако треба и веднаш оди на контрола
@Anatema да не се буниш: ти поднесуваш барање за ваучер до Фонд. А тоа е 6 месеци после користење на првиот ваучер. Значи ти имаш право од Фондот на втор ваучер 6 месеци откако ке го искористиш првиот. Не од последното ивф.
Можеш да си кажеш на докторот дека сакаш само еден, во целата постапка тоа е ама баш најмалиот проблем Со среќа