Јас за втор ваучер носев извештај од претходен трансфер и негативна бета, мислев дека немаат инфо. Но имаше на форумов пишано и дека не носеле таков извештај само регулар документи. Така да не знам.
Јас имав 43 кога почнав кај нив. Веќе имам 1 дете поголемко. Ми рекоа дека 2 ембриони воопшто не практикуваат и не препорачуваат, туку само еден од повеќе причини. Можеби процениле дека за пократко време ќе имаш поголем успех со долго протокол според твојата состојба. Според мене, многу посуштински навлегуваат во спецификите пациентот, во споредба со докторите кај кои сум била кај нас - кои многу рутински и површно ги правеа работите. Јас имав 6 стимулации за 4 ембриони. Повеќе од 6 не препорачуваат заради здравствени причини. Мислам дека нема стандарден извештај, во апликацијата праќаат се што треба, анализи, резултати, прегледи, итн. Такво е нашето искуство Со лесно!
Ќе ти пишам подетално, види во меѓувреме на некој онлајн линк: https://geneticalliance.org.uk/info...lantation-genetic-diagnosis-how-does-it-work/
ајде и овде да пишам .. Ве има многу се надевам дека ќе споделите ваши искуства доколку сте имале .. Прво ин витро, успешно.. во 5та недела крварење и болки си прележав една вечер во ре Медика, крварењето траеше 3-4 часа по малку и се смири.Ме пуштија дома ми ги прекинаа клексаните и Аспирин,од терапија примам пролутекс, естрофем 3×2,и кринон .. после 1 недела односно овој вторник си бев на контрола уредно беше се си слушнавме срценце ими рекоа уклучи ги аспиринот и клексаните .. ноќеска пак,болки страшни и крварење отидовме во ре Медика ме прегледаа срценце си имаше со плодот се е во ред рекоа .. ме боцнаа прогестерон депо и ми дадоа Дабростон да пијам и ме пуштија дома .. болките се смирија ама крварењето не .. на влошка по неколку капки си има а на бришење свежа крв од 3часот наутро па до сега ... Многу многу сум загрижена .. Има ли некоја со слично искуство..?
и јас со син ми крварев,ама ми го тргнаа аспиринот.Може траеше цела недела крварењето,само до веце станував и во кревет,се смири после извесно време.
Здраво девојки! Вчера започнав со стимулации за прво инвитро. Вчера и денес примив Бемфола 150,следните три дена Бемфола 250. Денес немаше кој да ме боцне,па иако со страв морав сама но најверојатно пребрзо го притиснав шприцот и почна да ми протекува.. ми протекоа сигурно 2-3 капки а знаеме како изгледа дозата- според мене веројатно ако не пола, 1 третина протече. Му пошав на Др ми рече дека нема проблем,ама јас сега не сум раат,немам искуство,се плашам дека јс промашив дозата и дека ќе има тоа влијание врз целокупната процедура. Ве молам за мислење, имал ли некој вакво или слично искуство?
Душо, не се секирај Ништо страшно нема да биде, немој да се оптоваруваш. Нека ти е со лесно процесот и нека вроди со плод
Фала многу за одговорот и поддршката може глупо прашање,ама кога немаш искуство стравот е најголем сојузник
Да, мене ми протече и тоа помала доза, што значи може 50 посто истекла. Не е до тебе до иглата е што влегува во шприцот. Јас така мислам. Но не се секирај, напредувањето на фоликулите ке го следите на ехо и ако има потреба ке примиш уште терапија. Тоа ми се случи сега, на оваа стимулација. Со позитивна бета сум. Не се грижи.
Mili dali mora da imas upat za gak ako nesto skucajno vaka sakas da pojdes da se proveris a nemas upat dali ke te primaat