Neznam dali kako itno da go smetam zasto denes od opravdani pricini nemozev beta da izvadam stomakot me boli celo vreme nemam krvarenje napnato mi stana veke,utre sabajle sakav da idam obavezno no eve se mislam da ne idam za dzabe,mojot maticen raboti do 7 docna e
Не треба упат имам одено многу пати без упат секогаш сум била примена и прегледана таму и бета ке ти испитаат веднаш, и јас не сум од скопје имам одено дири и без книшка само со лична карта појди слободно
Ако сметаш дека треба итно да одиш, оди. Ако мислиш дека не се чувствуваш толку лошо оди кај матичен одма од сабајле. Не седи веќе дома да се мачиш, те молам.
Mene mi bese istecen upatot od maticen za amh , bez problem mi dadoa upat gore na 3 ti kat od oddelot in vitro za vadenje na amh kaj niv na gak, taka da ako ti treba nesto od kaj niv slobodno kaci se na 3 ti kat levo od skalite. Isto taka sekogas iskacaat vo presret i za konsultacii, upat nikogas ne mi barale
Toa na gak li go izdavaat? Pa jas si velam da ne mi bide za dzabe idenjevo da se maltretiram cisto za vtiiro mislenje ke Da dobijam i pregled
Девојчиња здраво Денес си закажав консултации и преглед здравје за наредниот петок кај др.Трајковски (се паѓа 9 ти ден од циклус). На моја желба си велам да пробаме и еден обид на природен циклус, без ниту една боцка, бидејќи веќе зад себе имам 6 стимулации и неуспешни инвитра, па здравје ќе видиме што ќе ни каже докторот. Успат прашав колку се цените за природен циклус и искрено некако бааѓи поскапо ми изгледаат цените во споредба со претходниот пат, ќе ви ги пишам, можеби и некоја друга членка ја интересира. Пункција: 25 000 ден Анестезија: 6 000 ден Оплодувањe (ICSI): 80 000 ден Трансфер: 25 000 ден Тотал сума со трансфер: 136 000 ден Тотал сума без трансфер: 111 000 ден Ова се цени за во New Born. Овде на форумот имав прочитано дека цените во Sistina за природен циклус се поевтини, чисто информативно се јавив, прашав и таму за цените, и искрено мноогу голема разлика? Пункција: 21 500 ден Анестезија: 6 200 ден Оплодување плус трансфер: 57 000 ден Тотал сума со трансфер: 84 700 ден Можеби јас нешто грешка сум разбрала, но ова е навистина голема разлика. Со среќа на сите членки што сте во процес се надевам во скоро време ќе ви се придружам Поздрав
Јас имав исто искуство, второ инвитро успешно и детенце 3 години. Исто ми се случуваше и мене, само што немав болки. Од 8ма недела до 15та постојано знаеше да ме изненади крварењето. Одма одев на дежурен и секогаш беше се во ред со плодот ама ете се случуваше да има крварење и докторите не беа загрижени бидејќи по прегледот за нив се беше во најдобар ред со плодот. Исто ми беа заменети клексаните со фраксипирин два месеца, потоа продолжив пак со клексан. Покриена бев и со естрофем, пролутекс и боцкав прогестерон депо до 15 недела. Само аспиринот ми го забранија. Потоа продолжив најнормално со бременоста до крај без проблеми. Бев и јас и загрижена и исплашена, не се секирај ќе помине недела две ќе си бидеш посигурна.
Корисна информација си споделила . Не е на одмет да се знаат цените. Mислев Систина се најскапи , Нју Борн се надминале себе си .