Јас правев пред месец дена, платив 12000 мислам за одмрзнување. И јас не знаев дека има такво нешто, ама тоа е... После тоа мислам дека ги качија цените уште, не сум сигурна.
Иако најчесто се случува вонматерична во јајцеводите, понекогаш може да биде и во јајниците, абдомен или цервиксот. За моларна не сум истражувала многу, може не требаше да ја спомнам, али муабетот ми беше ако има нешто такво подобро со време да се открие. И да е обичен спонтан, може ќе и предложат да се исчисти со апчиња, што можеби е подобро отколку да се измачува вака. Тоа што не се дуплира бетата правилно, најчесто не е добар знак. Се слагам дека во медицината 2+2 не се секогаш 4, чуда постојат, дај боже да биде и во овој случај така. Ама ако има нешто сомнително подобро да се реагира отколку да се чека.
Не можам ни да замислам како ти е. Биди силна. Најважно е да се лоцира проблемот. После тоа ке ти олесни.
@LanaDelR остани смирена колку што можеш, сама на себе нема да останеш ќе те види доктор ќе знаеш на што си.
не, никој ништо не спомна. Дури и за замрзнувањето ништо не ми кажаа и ми ги замрзнаа ембрионите 2+2+2 ( 6 вкупно имав и ги замрзнале во пар) што за трансфер е комплицирано затоа што немаш избор да одмрзнеш само 1 туку мора 2. Мноогу неискажани работи, многу несподелени информации...
Mili pak ostanav na isto. Bev na eho me gledaa po jajnici,cerviks sekade kade bi mozelo da se zaglavi nemozese da vidi doktorot nisto,a vo matka vide tocka no vika sepak spored betata mn e rano.A mi ja pokaza tockata i vika mozno i da e tuka no vo ponedelnik vtornik pak ke odam i sega mi rece da se smiram i da odmaram.Pak sum zbuneta i nezz na sto sum.Vika bozja rabota moze e borec nekoj ednoto da ostanalo.Dali mislite deka moze da bide barem malku nadez da imam?Pak mislam na najloso,neznam zosto
Јас би се надевала и верувам дека ќе се избори.На сите маки со ги поминуваш се надевам деќа ќе се израдуваш
Медицина е чудо и како што кажа една членка не секогаш кај неа 2+2=4,мој совет е да се смириш и да тргнеш негативни мисли.Остај на горниот сега,како треба така ќе биде!Од тебе не зависи освен мирот што треба да си го приуштиш овие денови.Држам среќа за среќен крај
Без паники , смири си ја душата , одмарај храни се богато протеински и здраво. Кај што е Господ никој не е !
Позитивно само мила ќе биде борец и ќе испадне се добро. Битно е да се смириш и да мислиш сега позитивно. Дали имаш болки бо стомак или па само како грчеви? Пиеш нешто ти кажаа од денес на ехо или без никаква терапија си?
Душо мила, те молам сега мирувај, одмарај, релаксирани содржини само и добра храна, како што кажаа и другите членки. Тука има многу неверојатни приказни, можеби и оваа ќе биде една таква (а нешто во оваа точкичка на сликата баш тоа ми го кажува)
Daj Boze se da ispadne super, opusti se stom e tockicka ke bide i bebusko. Ti pustam srekicka, pisi kako si vikendov