Da se nadevame deka ke imame pozitivni rezultati bez nikakvi simptomi.A za kashlanjeto ne se sekiraj ima dosta primeri po transfer kashlat i pak ostanuvaat bremeni ako saka da bide ke bide jas na predhodnite dva transfera imav mnogu simptomi i pak nemashe rezultat Dedo BOZHE ke ne izraduva so najgolemiot podarok❤
Ништо и од овој обид. Само што ми се јавија од Систина дека едната јајце клетка не ми била зрела. Има ли некој со слично искуство? Јас сега бев со природен модифициран протокол ( примив кломифен, 10 мериоферт инекциии од 75 и 3 цертротиде).
Не знам. Имав пунција на 12ти ден со Естрадиол 459 и лх 9 и нешто, а само еден фоликул од 18 мм на 2 дена пред пункција. Претходно имаше уште еден од 11 мм, ама колабрилал. Мислам дека мене тоа ми е најголем проблем за бременост (и природна и со инвитро), прерана овулација на незрела јајце клетка. Кога имам овулација се случува од 9-11 ден што е рано да созрее клетката. Машкиот фактор е ок, каналите ми се проодни и матката е ок (имам износено дете од скоро 4 кг пред 5 години без никаков проблем).
Zoato ti dava setrotide na LH 9,cetrotideto e da ne raste LH-to,a LH e za sozrevanje i pukanje na folikulite
Мислам дека заради претходниот циклус кога лх ми беше 9 во петок. Во понеделникот требаше да имам пункција ама фоликулот беше прснат.
Јас исто имам природна бременост пред 4,5 години, сега што се случи не знам. Исто имам рана овулација и недосозреваат изгледа. Еве прво инвитро ми е, имаше 5 фоликули со стимулација, останаа три, тие три беа јајце клетки. Кај мене и машки фактор малку зафркава. Јас мислам дека слаба терапијата била, или покасно сте почнале/прерано извадиле
Jas mislam deka doktorot znae koga treba da se napravi punkcijata, nìkoj odnapred ne moze da znae dali vnatre ima ili ne jajce kletka, gi sledat E2 i Lh i spored toa zakazuvaat, veruvam deka znaat sto pravat, gledaat da go izvlecat maksimumot od pacientot, barem za Ivanovski ke go kazam toa
Е мене затоа многу ме нервираат оние од фондот што даваат само еден обид со ниско амх и високо фсх. Од каде знаат кога е празна, кога полна па не ограничуваат со еден обид. Дај Боже на никој да не му затреба втор, ама сепак не се фер
Sega ovoj mesec na 1 pravev punkcija i mi gi zamrznaa denes bev na kontrola i pak mi napomenaa deka odmrznuvanjeto ke mi bide naplateno 8.000 denari transverot ke go pravam narednava nedela
Имаат нови цени од 01.10 и трансферот е поскапен за 8000. Јас правев месецов и не ми наплатија одмрзнување, ама ми наплатија 8000 денари повеќе, беше 40000, сега е 48000.