Ми ги даде Поповиќ и Панчевски во Систина. Мора да се направи класична операција но бидејќи 6 месеци имав продолжени циклуси по 12 до 15 дена изгубив многу крв и од 74 никако неможев да покачам. Со две беше пробано. И решија со инекциите јас веќе ја примав Декапептил. Еве баш вчера ми покажа мензис дали треба или воопшто не треба да добивам. Оваа терапија од 3 до 6 месеци ќе сум во хемиска менопауза. Извини за долгиот пост.
Девојки денес имав пункција на две јајце клетки на природен циклус.. Терапија после пункција Естрофем 3х1 Аспирин Прогестерон депо 1х1 Фолна киселина Утрогестан 3х1 Ме интересира зошто естрофем кога сум на природен циклус..? Искуства?
Заради задебелување на ендометриум, ако е тенок. Јас барем за тоа имам пиено на првото ивф. Со лесно понатака
Јас имам 2 инвитра зад себе неуспешни, првото стимулиран циклус второто модифициран и сега третово на природен циклус меѓутоа кога почнавме со припрема со докторот муабетот беше дека после трансфер ќе вметнеме само прогестеронска поддршка но не и естогени, сакав на СКРОЗ природен циклус без хормони..
Kolku ti e endometriumot? Moze ti e potenok mesecov, pa zatoa ti vmetnal estrogeni. A na priroden skroz 2 folikuli izvadi, bez nikakva poddrska, niti klomifen? I jas ne sakam estrogeni, potpolno te razbiram za reakcijata
Neznam mojov problem dali e za tuka no morav da pisam ..denes slucajno bev na eho posle trasfetor na 17 okt na 13 vidome srceva reakcija , togas plodot bese 5 nedela .. denes na eho me izvdija od pamet plodot nw im odgovara na gast. Nedeli .naptaviv i byhcg mi izlwze rezultat >1380.. cela sum vo panika .mi kaza sa go povtoram za 3 dena .dali nekoj bil vo slicna situacija mn sum isplasena
Во петокот примив само еден фостимон, две цетротиде и стоп инекција, иначе ендометриумот ми е добар... Се мислам дали на своја да НЕ пијам естроген, да си кркам ананас и цвекло.. Не би сакала да го изнервирам докторот а навистина не сакам хормони
Јас правев два пати на природен циклус и терминот им е повеќе во однос на тоа дека нема стимулации за повеќе фоликули, а терапијата после тоа е иста како и за регулар ивф. Јас пиев 3х4 естрофем, а истата доза ми ја дадоа и кога правев инсеминација претходно. Сепак твое си е како ќе одлучиш, те сфаќам дека сакаш колку што може поприродно, ама не ти е препишана ни некоја голема доза. Најверојатно сакал докторот да си доволно покриена со терапија како би се зголемил успехот. Естрогенот освен што помага при здебелувањето и одржувањето на ендометриумот, го подобрува и протокот на крв во матката, а се тоа придонесува за поголеми шанси за имплантација. Ти посакувам успех!
Јас не би ризикувала ...но што да се прави . Пролетта многу кашлав , направив обструкција, и пиев Сумамед , покрај сумамед Др.ми препиша и 5 табл.Декортин . Така се исплашив , да пијам декортин ?!?!? И ја слажив дека ги испив. За ИВФ еве при крај сум со првата кутивка . До кога ќе се пие , незнам . Ова ми 4то ИВФ за прв пат ми се препишани декортинот. Естрофем пијам 2х2
Мене ми ги дадоа Декортин 2х1 од пункција до трансфер, а од трансфер 1х1 само 5 дена. Естрофем немам, имам Ланзето спреј валда слично е
Да, обично препишуваат или пролутекс секој ден или депо на 4 дена. Јас би ти рекла за секој случај да си провериш со докторот или со сестрата задолжена
Toa ne e priroden ciklus, zatoa i te prasav dali primi nesto. Sepak konsultiraj se so doktorot, jas bez konsultacija na svoja raka ne bi prezemala. Nemas golema doza na estrogen, bez gajle. Proveri so doktorot i za progesteronot. So srekja na transfer
Isto i jas ne bi rizikuvala,endometriumot mi bese 9 i pak mi prepisa 3×2 estrofem,pravi si kako sto ke ti kaze dr
Девојчиња подолу резлутати од 2 ден на циклус, дали ова се добри вредности? LH 6.9 Estradiol 37 Поздрав