Ако може искуство со Декапептил. Ја примив пред 10дена за да сум во хемиска менопауза но денес по датум за добивање добив и тоа прилично обилно. Дали е нормално крварењето или не. Се слушнав со сестрата од докторот сеуште чекам повик од нив нестрплива сум.
Pred cetiri dena beta 750 sega 2018 ? Na eho sakusce epten malo sto nema znaci za srceva reajcija,betata raste. Sto mislite? Kontrola pak za nekolku dena so beta i eho. Stavena e opcija i da prokrvaram sama ako dojde do spontan,nekako mu se dava sansa da vidime dali ke se razviva pa zatoa ostavaat...no jas nemam nadez zaradi goleminata i nema srceva reakcija a veke sum 6+ po ciklus presmetano
Можам да замислам дека овие 4 дена како 4 години ти се учинале, Можеби има шанси, ако треба да се дуплира бетата на два дена по правило, ова е тука некаде ... Не е баш, ама приближно. Издржи, сите навиваме да испадне добро. (Инаку, немам искуство со вакви вредности мојата под 1000 беше максимум, не ја ни мерев после откако се утврди дека ништо не се случува...)
Ќее бидее само позитивноо јас по циклус сум 4 дена плус а по ехо помалку. Така да може и кај тебе да е поназад ајде држиме палци ќе биде се во ред
Ova iscekuvanje tri nedeli neznam na sto sum,ke prifatev se samo veke da znaev na sto sum. zasto psihicki prifativ odamna deka e spontan i si cekav celo vreme,neznam iskreno psihicki ni treba da bideme mnogu silni vo ova.
Super se duplira betata na sledna kontorla sigurno ke slusnete i srcence, kaj mene duri vo 8 nedela slusnavme srceva reakcija taka da misli samo pozitivno
Те читам деновиве и навивам се да биде во ред немам искуство со срцеви акции ама од туѓи искуства дури и во 8 ма недела се случувало. Само смирено и позитивно Од како пишав гледам и други пишале дека во осма недела чуле срце. Ти вратија нешто од терапија?
Ви благодарам на сите што ме тешите.Докторот не е оптимист,терапија ништо уште ако требало да биде и вака ќе остане. Смета дека ембрионот не е генетски добар па дека сепак ќе биде спонтан.Но ајде да видиме надеж премалку ама мора да има.
Zeni lavici sakam da se dopitam so vas dali nekoja imala punkcija na priroden ciklus? I da bilo uspesna? Bevbpocnata so dolg protokol na punkcija bea mi izvadile dve jajci kletki koi bea prazni. Denes mi e 11 den od ciklos bev doktorot da me gleda na eho mi veli deka imam dve jajce kletki utre saka da ispitam estradiol i Lh hormon i ako bide se vo red vo petok da imam punkcija na priroden.
Здраво девојки. Имав трансфер кој заврши со спонтан. Сега здравје се спремам повторно. Прашањето ми е дали блиските знаеле за целиот процес или било само помеѓу вас и сопругот. Некако чуствувам притисок во смисла и сега што ти рекоа? Кога нареден термин? Е сега што ќе ти прават? И сега вонматерична е? Не само што ми е како дополнителен притисок, туку и понервозна станувам. Конкретно подобро е кога знаат најблиските или сепак да се сокрие од сите?
Поради тој притисок и милион прашања , погледи тажни, кои ме болат , ништо не кажувам никому. Освен родителите мој и од мм. Да можев да ги избегнам и тие немаше да знаат. И на работа , од што исто така , морам да кажам , но без детали ! Ако не успеам , полесно пребродувам психички , никој ништо не знае , си терам надаље !
Имам правено на природен циклус. Имав трансфер, но негативна бета. Претходно на долг протокол извадени 5 ј.к. празни.
Ja Jas posledniot pat ne kazav na nikoj I mnogu poveke mir imav. Ne mislev celo vreme dali ke bide Ili ne. Na kraj Zavrsi so spontan ama pak nikoj ne me prasuvase po 50 pati na den shto kako, pa koga pak, soveti za kaj koj doktor od luge shto ne go pominale istoto… I za sledno ne planiram da kazuvam, zdravje da bide duri stomakot ne pocne da se poznava
Првиот пат знаеа најблиските и истите прашања, а мене мука и напната од се плус првпат не знам лај се наоѓам и што и како ќе биде. Следните пати на никој не кажував и многу е полесно. Барем на мене.