Наташке сега гледам дури што си прашала,веке си се снашла но чисто информативно да кажам, мене аптекарка ми има речено дека лековите може да се користат до 6месеци од кога ке помине напишаната дата.Оти нели неможе од денес помина рокот и утре е расипан.Но незнам дали со хормоните е поинаку.Мажот ми пиеше за спермата падутин со некој месец поминат рок(затоа знам,тогаш прашав фармацевт) и ништо не му стана добра му е спермата. Ајде Натке смирено и успешно .
Прво поздрав до сите. Ве следам т.е читам подолго време па решив да се зачленам. Имам неколку прашања и би ви била многу благодарна ако ми помогнете. Дали фонд одобрува ваучери за парови кои не се во брак и која е старосната граница.
Добредојде...мислам дека би одобрувал и за вакви случаеви зашто во барањето треба да си наведеш дали си во брак, дали си во вонбрачна заедница или ке одиш со донирање на смерма од непознат донор....
Мора да поднесеш документ дека живеете заедно,а не мора да сте бо брак.Јас баш прашав уште кога не бевме регистрирани така ми рекоа,а за старосна граница незнам.Можеш да си прашаш во фондот
Добровенајдов и нека биде плодна оваа година што плодна најплодна . Ви благодарам за брзиот одг. Уште ако знае некој може ли телефонски да се праша и на кој број. Се надевам ке се дружиме убаво (ако ги исполнувам условите се разбира) . Се извинувам што ке ве малтретирам со прашања и понстаму за се што ми е нејасно.
Poveli @Valentina888, Информации за новата ин витро постапка секој работен ден од 12.30 до 16.30 - Д-р Ана Митевска 02 3289-053- Д-р Сандра Пецева 02 3289-012- Д-р Жаклина Крстевска 02 3289-011- Д-р Љубомир Ѓеоргиевски 02 3289-010
а дали знаете кога комисијата се состанува за да ги разгелдува документите.. и на кој начин те информираар ако фали нешто
Те известуваат преку пошта дека ти недостига нешто.За вториот пат дека фатија новогодишните празници ми закасна одговорот и се јавив на овие броеви кои ги пиша Либра и ми кажаа дека повторно сум вратена а се состанува секоја среда и петок мислам.Првиот пат ги пуштив на 24 ти ноември,разгледано беше на 1 ви декември,а кај мене пристигна на 5 ти...среќно
Znam bebaa, i jas prasav vo apteka, a isto se javiv i na prijatelka, istoto mi go rekoa, otkako ke pomini rokot, do 6meseci ne e problem. No sepak, ako nemalo vrska, nema da pisuvaat datum. Sto e sigrno, sigurno si e. Pusto, crvot te jadi vnatresno...a sto ako nedaj boze ete bas za mene inekcijata izleze deka ne e vo red? Sto ako nedaj boze, celava prikazna ne izleze so sreken kraj, i ke se cudis, nema da si prostam.. ke pomislam sekako vo daden moment deka mozebi do inekcijata e. Cela sreka najdov inekcija, se zavrsi rabotata kako sto treba. Ottuka natamu, so Gospod napred sum... nema sto poveke da se stori
Имаше право денес е подобро. 620 се качи, 6 фоликули, по три на двата јајника. Уште денес терапија, утре прегнил, во четврток сабајле пункција. Лелееееее. Фала за утехата. Што биде нека биде.
Sekoj ponedelnik i vtornik se sostanuvaat i prakaat na mejl dali e odobreno ili ne barem vo mojot slucaj
Devojcinja znaci denes mi stigna vaucerot i sum presrekna bevme vo new born na konsultacii i epten mi se bendisa pa se resivme deka tamu ke go pravime in vitroto doktorot mi rece na 21 den od ciklus ke pocneme so tarapija taka da ke si pocekam jas treba negde 28 da dobijam ako dobijam so moive policisticni jajnici i odma da im se javam edvaj cekam kraj na mart zdravje da se nadevame deka ke pocneme prasanjeto mi e kaj site li taka se ponuva od 21 den na ciklus ?
Fala srcka daj Boze ada sakav da prasam treba da primam i kleksan inekcii 14 dena koja e cenata na edna inekcija i mi dadoa vitaminska terapija tri tipa da pijam vitamini
Kleksan se okolu 160 den. I jas gi primav po odreden period od maticniot razbrav deka mozi so dokument od tatijana vo drzavna da gi zemam i bez pari mi bea