Zdravo na site… ve molam Za pomos Prvoto invitro mi bese uspesno drugite 2 ne potoa ostanav prirodno no ne bese uspesno ni toa za sovet sto bi mi dale da pocekam ili da odam pak invitro falavi mnogu ❤️
imas li ispituvanja napraveno nekoi? Zasto ne se zadrzuvaat bremenostite primer. Moze za toa treba da se konsultiras kaj nekoj doktor.
Ne nemam takvo ispituvanje napraveno samo nema odgovor sto e rabotata sto ne se fatile drugite neznam dali da odam pak so invitro ili da pocekam
Ќњ биде. Да ти кажам на првиот преглед ни се расипа колата на автопат, па презакажував за наредниот ден. Бев многу нервозна... Пункцијата ми беше закажена на дата на роденден на моја роднина, а трансферот на роденден на внуче. Случајности... Голем е бог верувај. И јас се надевам за уште една голема радост и среќа....Дај боже само добрини и убави вести да слушаме и добиваме, весели и насмеани да сме. Бог некавдава сила, вера и трпение.
Тогаш зошто примаме прогестерон после ет, нека не оставаат без терапија - природна селекција. Јас на твое место би си земала нешто на своја рака,ако има надеж треба да се храни. со цело срце сакам да успееш Колку можеш криј од сите. Најлесно е за тие што живеат блиску ивф клиниките. Ние од подалеку мораме денови да земаме од работа,ако имаме физичка работа да бараме поштедување, па да објаснуваме зошто, па шефот да се дрзне да праша во кого е проблемот, па кај сме цел ден пред домашните итд. Моите знаат кај одам ама јасно и гласно им кажав дека не сакам да ме препрашуваат, ако имам нешто да кажам ќе кажам сама и точка. На цел притисок уште да се објаснувам со нив а ништо не разбираат од постапката. Или после неуспешно ивф АМА ЗОШТО? ко јас или докторот да знаеме Ако е успешно е многу лесно ама после неуспех е стварно болно да објаснуваш на роднини, пријатели, шефови... Затоа мој совет, доколку сте во можност само вие двајца да си знаете.
Машкоста не им дозволува да зборуваат отворено кога е таква ситуацијата, поготово не пред нивните најблиски.А баш од нивна страна доаѓаат такви "совети" ... жално.
Јас живеам многу блиску до клиниката каде што правевме прегледи ама сепак мораш да изостануваш од работа а па ако имаш проблематични газди и шефови многу е тешко искрено.
Јас не сакав игла да видам, но маката видов на се ќе ме научи. Првите мериоферт и останатите ги ставав по болници па чекаш одев во приватна бидејќи не сум од Скопје, плаќав 300 ден за инекција. Клексаните сама после, само убаво нека ти објасни сестрата нека ти бележи на мешето и боцкај. Не е страшно и следен пат се сама. Најсилни сме и успешно!
kleksanite gi stavam sama, ama terapijata do punkcija odev dva pati dnevno vo sistina. Se mislam deka nesto ke utnam…
Ic da ne se zamaras I podobro da ne spodeluvas na Nikoj, za mojot prv transfer site moi bliski znaeja ne sakav da krijam,ama denot posle testot I negativnata beta ne prestana da mi zvoni telefon za da me prasaat Sto ispadnalo, a Jas istresirana trebase na sekoj poedinocno da mu kazam deka ne uspeav , na seta maka I Taga da se objasnuvam. Mnogu traumaticno go doziveav neuspehot,uste potesko mi bese da go gledam nivnoto sozaluvanje...Ovoj pat ne kazav na Nikoj samo na rabota.Koj I da e ishodot Nema da moram da objasnuvam. Ovde na forumov imas prekrasni licnosti I site ke te razberat, ne ocekuvaj razbiranje od nekoj Sto ne pominal vakvo nesto. Tezinata e ogromna ama na tolku mnogu trud ke dade Gospod kaj site
Сметам дека во мк самиот процес е доста понапорен за разлика од странство. Ја живеам Германија и докторите ме упатуваат што понатаму и се што треба да се направи се прави на едно место. Од лично искуство побрзо собрав ја документи и сите потребни анализи во споредба со она што читам како е во Македонија
Мене ми се паѓа сега така некако. Новогодишно да почнеме пункција трансфер божиќно-роденденски. Па ќе видиме. Се надевам целава оваа празнична еуфорија ќе ни донесе среќа
Јас носам среќа на темава. Сите кои ги знам од претходните бремености мои (едниот ми е 7 , другиот 3 ипол) , значи 7 години ја следам темава, не цело време, но за поддршка, сите останаа бремени и сите држат бебе во раце или веќе имаат и по 2 дечиња подраснати. Се ќе биде, Господ е голем и дава секаде.
И мене ми паѓа така некако, сакам да почнам со процесот на нареден циклус и ми паѓа баш околу Нова година и Божиќните празници, па би сакала да слушнам искуства за тој период дали би било најдобро, иако знам дека ИВФ центрите се достапни цело време и за празници и викенди? Среќно на сите <3
Ќе бидете, ќе видиш. Ете јас лично ве влечам за носе и секоја од вас со солзи радосници ќе ја извојува најголемата војна.