Јас сум кај Јани имам мутации, поради нив ми има препишано клексани пред инвитро. Лани ми препиша 60, сега бев ми препиша 50. За ГАК колку што знам треба да утврдат бременост за да ти даде извештај
Кој да утврди, кај нив? Лабораторија од било каде бета? И јас имав извештај како трудница пред 4,5 години, ама тоа спонтана беше
Ако ти препишал 40 во период од тие 40 дена треба да ги купиш. Ако ги купиш после 10 дена можеш да купиш 10, 20 или максимум 30. Значи периодот од-до да не го поминеш
Гинеколог на ГАК треба на ехо да утврди бременост за да ти напише извештај. Само со позитивен тест не знам дали даваат, ако знае некој нека пише
Ехеее, дај Боже позитивен тест само, а дур они видат на ехо ја ќе влезам 7,8 недела, до тогаш може и да ми ги укинат. Безобразлук невиден значи
Па Јани ми кажа 40 за секој случај, утре ќе видам со Ивановски колку ќе ми каже. А можам нели по 10 да земам?
Isto i nie za prvoto od prva uspeavme. Krajot na letoto imavme ivf za vtoro detence no za zal togas ne uspeavme.. Sega sakame pak da sobereme dokumenti imame zamrznato dve.. dali bi smenile doktor ili povtorno kaj ist bi odele..? Jas ne bi go smenila, no mm nekako mi se predomisluva... (Za sinceto bevme kaj istiot sto go pravevme i za vtoro/neuspesno syo ni bese...)
Mene mi se fati sekoj vtor den da idam, taka sto ne e bas maku, za drugite mozebi pomalku neka spodelat.
Кај мене извештајот не беше врзан со датуми. Стоеше 15 дена пред трансфер да се почне до тест за бременост, од др Јани, поради мутации. Јас трансферот го направив после некој месец од кога бев кај него, имав неуспешен трансфер и ми ги рефундираа без проблем. Целата филозофија е да има реална причина за клексаните односно трансфузиолог да ги препорача со некоја дијагноза поткрепено
Можеш да земеш 10 нп да се во период на извештајот и ако сакаш повторно да земеш уште 10 не треба да надмине ден откако е примен последниот од првите 10 кои со ги купила
И кај мене пишуваше 15 дена пред трансфер но имаше рок 50 дена. Значи во рок од 50 дена требаше да ги купам за да може да се рефундираат
Generalno se dogovarav so sestrata najrano so moze da e za da odam na rabota odma posle pregledot, no se slucuvase da treba da proveram hormoni pa od rezultatot da mi kaze sledna terapija i da me vidi na eho. Od bockanjeto za hormon do rezultatite ima 2 saata cekanje, jas so laptopot sedev obicno vo kafeterijata vo sistina rabotev od tamu..