I samo da prasham dali nekoj od vas prefrlal embrioni od newborn vo plodnost i kolku se plakja.fala odnapred
Kaj nego pravevme 2 ivf, od koi prviot pat imavme prvo uspesno i imame since 4ipol godini, i pred nekoj mesec edno neuspesno..ovoj pat zamrznavme pa sakam pak kaj nego. Super e doktorot, jas sum zadovolna
Ne se otkazhuvam mila,mislam deka vreme e da odime vo druga bolnica,vekje tret pat dobivam negativen rezultat a navodno se e vo red i so mene i soprugot
Da da se e vo red a nema rezultat prvo pochnavme so inseminacija pa potoa 2 invitra i eden transfer i pak nishto denes pak mi se srushi svetot.ama ne se predavam ke odam dodeka ne dobijam pozitiven rezultat.
Kaj doktor Tatjana ja prashuvam shto ushte treba da ispitame i taa samo ni veli nema potreba nishto drugo osven tie ispituvanja shto se pravat za vaucher sega chitam ovde deka ima i drugi sho treba da ispitam pa i za toa ke smenam bolnica.nemam povekje sili da se soochuvam so negativni rezultati
Dali nekoja od vas posle neuspesna punkcija da ima uspesna insemenacija? Punkcija imav na 5 noemvri dve prazni jajce kletki mi izvadia. Vo vtornikot bev na eho doktorot vide dva folikula rece da pravime punkcija na priroden ciklos. Vo sredata ispitav estradiol 136 bese a Lh 43 mislam. Vecerta vo 12 casot primiv stop inekcija i denes otidov za punkcija ama prsnale i resivme insemenacija da pravime. Malce sum skeptik soznam. Prethodno imav 3 insemenacii praveno neuspesni bea pa na cetvrtata i mnogu ne se nadam.
Zaboraviv da kazham deka imam vekje edno detence po priroden pat bez nikakov problem ostanav bremena a sega za vtoro nikako ne biva
Smeni, na povekje mesta otidi na konsultacija, baraj ispituvanja, pa odluči. Inače i jas ne pravev ništo povekje od predvidenoto za vaučer, ama site sme različni
Девојчиња здраво, На моја желба сакав да пробаме инвитро на природен циклус, ама скрос на природен без ниту една боцка, и денес бев на преглед, докторот виде 3 фоликули, но малку се разочарав што докторот ми даде од денес да почнам да пијам по еден кломифен и по една циклопрогинова само од белото апче, го прашав дали може да не ги пијам, да пробаме без ништо, но тој одлучно ми кажа да ги пијам и прифатив. Здравје вторник треба да одиме пак на преглед, а дедо боже нека помага Со среќа на сите што сте во исчекување, оваа година нека заврши со многу убави бети
Devojki zdravo, tie sto imale transferi bilo koga dali ste imale grcevi vi matkata. Denes znacajno iam pogolemi grcevi od prethodnite denovi… od terapijata moze li da se?
Stom imas grcevi mislam deka treba da imas dobri rezultati. Ili kako pulsiranje nekako. Bi trebalo da e ok.