Mene prvoto eho mi bese vaginalno, duri 3 mesec pocnav abdominalno. Pap i brisevi obavezno nakaj 12 13 nedela zavisi. Ne se sekiraj nisto ne moze da bide od vaginalno eho. Cestitki so lesno, p.s nemam iskustvo so in vitro samo ve sledam site.
Znam deka mora, ama do kaj 10,12 nedela sepak ne bi da širat so metalon i da brcaat, nema godina od papot, 6 meseci brisevi. Može da počeka do 10 nedeli
Se toa znam za brisevi, i 36 nedela isto, se toa sum pominala vekje Mojata bivša dr mi zema za pap test vo 8 nedela Sega kje odbijam, što pokasno, ako baš mora
Како се движат цените за брис од ендометриум по приватните и како се изведува процедурата? Дали е под анестезија?
За цена неможам да ти кажам, сум правела 2021 год, ама процедурата е многу брза и безболна. Со долг катетар ти земаат примерок, како со шприц е на крај и вшмукува од зидот од матката со врвот на катетарот, нема потреба од анестезија, можеби минимална нелагодност само има. Неинвазивма метода е, а те како е битна, за мене беше клучот за успех.
Неуспешни имплементации и предложи докторот да провериме и тоа, и испадна дека имам ендометритис (или воспалена матка) со две бактерии и покачени леукоцити. Пиев два јаки антибиотици од еднаш, за да ги рушиме бактериите, и на контрола веќе ги немаше. Иначе во њу борн
За време на овулација мислам беше, бидејќи ако се сеќавам ради отвореноста на грлото во тој период и слузта( нешто така беше не ме фаќај за збор) одамничка е.
Cestitki, lesna bremenost ti posakuvam. Mislam Imase pokaceni antitela na tiroidna taka? Sto terapija primase posle transfer?
Цветчеееее Честитки мила Да си имаш најубава бременост Требало да се појавам во темава па да загрмите со убави вести
@Bubce38 може дедо Боже те пратил да донесеш среќа на темава и ќе те замолиме да останеш присутна Ајде сега јас со моите прашања Вчера после трансферот имав малку крварење на бришење денес по густ лигав проѕирен исцедок со малку розевко низ него... Вчера болки во стомак, денес не... За плашење ли е работава?