Сигурно ќе ти закаже уште барем една фоликулометрија, па тогаш ке ти кажат точно. Може да е на 14ти ден може и да е покасно. Мене првиот пат пункцијата ми беше на 18ти ден зошто ги чекавме да пораснат. Зависи како напредуваат и растат. Со лесно.
Можеш во било која лабораторија приватно. А за преку фонд ке ти треба упат од специјалист: ендокринолог или интернист. Барем јас така знам. Јас ги испитував приватно зошто не ми се чекаше.
Јас имам PCOS денес ми е осми ден од циклус, а седми од стимулација и веќе имам болки и притисок и во двата јајника, а сеуште не сум била на ехо, дури утре ми е првиот термин. Па затоа прашувам кога е од прилика пункцијата, бидејки веќе ме мачат јајниците незнам до кога би издржала
Da se proveruva, jas pred nekoj den pravev tamu. Inaku od internist gledaj zemi si upat, polesno se doagja do termin tamu nego li endokrinolog.
Денес повторената бета на 12 ден 172 кај мене. Оооох бе никако да биде како што треба не се дуплира правилно. За два дена пак ми кажаа да направам.
Zdravo zlatni. Moeto zavrsi,mislam ke zavrsi denovive. Prvo invitro bese uspesno,zapocna so niski beti koi ne se dupliraa kade podocna se dupliraa i na poslednoto eho se vide i sakus i plodce bez srceva akcija koe ne odgovarase spored nedelite. Missed abortuon.So medikamentozen abortus. Utre ke gi pijam ve molam koj ima iskustvo da mi pise i spodeli iskustvo kako sto da ocekuvam. Inaku cestitki na site novi koi dobija pozitivni beti i testovi,bidete zivi i zdravi i galete mesinja. Ve guskam i pozdravuvsm site,vi blagodaram za poddrskata koja ja davate nesebicno. Jas da go pominam ovoj period pa so novi sili zdravje.
Ако ти е итно можеш во која било приватна лабораторија. Мој совет ти е да провериш и анти -TG, не само анти-TPO.
Многу ми е жал. Знам дека не постојат зборови кои би те утешиле, имам поминато 2 missed miscarriages и една blighted ovum и овој пат што ни се паднал е баш заебан, ама цврсто сум убедена дека на ваков или на таков начин ќе стигнеме до нашето дете! Знај дека е океј да се осеќаш така како што се осеќаш, само не се откажувај! Во врска со медикаментозниот абортус, јас така се исчистив вториот пат (исто кога имав missed miscarriage) во 10та недела и искрено бев премногу исплашена пред да ги земам апчињата. Што се не прочитав искуства од други жени…Јас по природа сум голем коркач и не трпам баш болка, затоа и толку бев избезумена. Буквално 2 дена око не склопив од страв колку ќе боли и 100 пати се покајав што се согласив на тој начин… Мене ми дадоа мислам дека беа 3 апчиња - 1 мифепристон и 2 мисопристол. Од мифепристонот се напив уште во клиника, а отприлика после 36 часа дома се напив мисопристол. Пред мисопристолот едно 15мин се напив два кетонала форте да ублажат болка. Болките започнаа многу врзо откако ги испив мисопристолот, после 20тина минути. Се замотав во ќебе и дополнително си земав перниче што топли (секогаш ми помагало при справување со вакви болки) и легнав на стомак. После некои половина час добив потреба да идам до тоалет и после 5мин осетив како го исфрлив плодот. Како го исфрлив, болката инстантно ми прекина. После тоа си продолжив да крварам уште една недела, ама немав никакви болки. Кога ми заврши крварењето, отидов само да ме проверат дали добро сум се исчистила и тоа беше тоа. Откако го исфрлив плодот не ми се веруваше за што правев толкава драма, дури и почнав да се смејам. Верувам дека болката е индивидуална работа и сите имаме различен праг на толеранција, ама за мене не беше ништо пострашно од лоши менструални болки, на кои сум навикната. Да знаев дека е така, медикаментозно ќе си се исчистев и првиот пат. Физичката болка е неспоредливо мала со психичката болка што ја имав кога ми кажаа дека срценцето на плодот прекинало да чука. За жал ваквите ситуации ни покажуваат колку всушност сме ние силни и дека можеме да издржиме, иако понекогаш се сомневаме во тоа. Доколку имаш дополнителни прашања или ти се збори слободно пиши ми, ти стојам на располагање за шти да треба!!!
Зошто бе ниска за 12 ти ден? Мене доктор ми има кажано на 14 ти ден од трансфер треба да биде миниум од 100 па нагоре. Кај тебе на12 ти ден е веќе над 100. Дали трансферот ти беше на трет ден или петти ден? Сигурна сум дека се ќе биде во ред
Правата бета ја правев на 10 ден и беше 138. Трансфер имав на 2 бластоцисти(петти ден) Ќе видиме за два дена како ќе биде. Надеж последна умира.