Ти благодарам мила. Истите се и јас сега проверив.Денес ја испив во клиника едната таблета другите утре.Под јазик и вагинално. Незз и јас би испила непто за болка неверувам дека ќе биде нешто ако се напијам. Инаку ме боли многу повеќе психички денес сум плачела цел ден и еве пак започнувам кога мислам дека ова во мене мало бебушче неможе да продолжи да се развива.. Но тоа е мора така да биде.
Na tolku cekanje ke se strpis kajni da e veke e dostignat vrvot ne bi trebalo da cekas veke. Jas dobro ako mozam da kazam,vi blagodaram na site za prasanje i poddrska.Ajde zdravje da go zemes vaucerot poskoro pa ideme zaedno
Devojki bidna i mojot prv transver so zamrznati embrioni,vrateni se dva blastocist ,test za 14 dena. Vi posakuvam uspeh na site
Мила, од мое неубаво искуство би те советувала да не чекаш. Оди и досаѓај им. Јас со една инсеминација заради низок амх, поднесов документи, и ми вратија релативно брзо, одобрено со донорски јк. Поднесов одма молба за со мој материјал, и ми рекоа дека ќе имам одговор за многу брзо, зашто не го разгледува комисија (веќе е одобрено нели, само допуна на документи). Тоа беше април месец, а јас одговор уште не добив. Да напоменам дека во текот на летото два пати бев да прашам до каде ми е ваучерот, ми кажуваа демек одмори користеле почекај, јас чекав до септември каде веќе трет пат одам да прашам. Оставив податоци таму, за да ми се јават со инфо, а у меѓувреме во локалната пошта бев да проверам да не има писмо - ама не можеле да проверат они без тракинг бројот. За 2-3 дена ми се јавија од фзо со тракинг бројот (што патем е доказ дека они го пуштиле писмото) и ми кажаа дека било пуштено на 9ти мај. Значи мене веќе важноста на ваучерот ми е при крај, немам време за да почнам процес, и оставивме така со маж ми. Ќе одиме приватно. Муабетот ми е најдобронамерен, да не ме сватиш погрешно.
Фала, погрешно не е што ми кажуваш свое искуство. Второ дополнување ми е оваа прв одговор добив за 5недели, втор исто за 5-6недели и сега отприлика скоро е толку поминато па затоа очекувам да стигне. Не сум од Скопје за да одам да прашувам во фондот а и не креваат телефон
Чекам отпусна од инсеминација и да поднесам за ваучер следна недела, имавме само 0,2% прочистена сперма и др кажа ке ми даде препорска за ин витро Колку време чекавте да добиете ваучер и потоа како оди постапката Фала ви ❤️
Јеееееј ќе си држиме палци повторно заедно. Треба да ги имаш маркерите за да не те вратат и да чекаш уште 2 месеци
Сигурно ти е готово, ако си од Скопје најдобро да отидеш таму, јас така направив кога ми побараа дополнителни документи, прво ми кажаа во пошта да барам, отидов во пошта немаше, другиот ден пак отидов во фондот и ми го најдоа. Таму не се замараат многу.