Кој ги чита резултатите, специјалист за ивф или да одам кај др за тироидна? Земав упат денес за на кл.биохемија па утре здравје ќе одам
Јас бев на ендокринолог. ИВФ специјалистот што го одбрав јас не се замара воопшто... Секако треба и он да знае во случај да имаш антитела.
Здраво девојки оваа тема мислам дека е повеќе активна од другите. По препорака од докторот го одложивме трансферот после пункција за два циклуса поради висок прогестерон 1.80. Дали имате искуство со намалување на прогестеронот и успех со замрзнати ембриони (пет дневни).
Јас бев на три места приватно, пошто ме фати паника, испадна дека имам циста на тироидната, па бев во Систина на ендокринолог (ич не ме бендиса), во Рес Хумана и на крај во Срце. Во Срце исто многу се чека за термин, ама докторката е врв. А во Рес Хумана си отидов, немав ни закажано, одма ме примија, исто и таму има добра докторка.
Мене ендокринолог, таа и ми препорача да испитам пред да одам на контрола. Инаку бев кај Др. Бранкица Крстевска во Срце.
Од денот на трансфер (саботата) до вчера имав болки во стомакот и се осеќав како подуена а денес немам болки, супер сум Ти како си?
Devojki moze malku pomos, utre treba da pravam test, mislev i denes ama aj tolku cekav pa ostaiv za utre. Vcera imav na brisenje ednas kafeavko, i sega povtorno na brisenje imav poveke kafeavko. Zar i pokraj terapijava so ja iam mozam da dobijam ako ne e fateno? Malce sum vo prasalnici..
Здраво, за намалување на прогестаронот немам искуство, незнам кај кој доктор си, но денес и јас испитував прогестерон во New Born и сестрата ми објасни дека треба вредноста да е под 1, ако е висок односно над 1 нема да има трансфер.
Девојчиња здраво, денес бев на фоликометрија, има 2 фоликола, едниот 17 мм а другиот 18 мм. Здравје пункција закажана четврток Денес резлутатите од хормоните: LH 7.9 Estradiol 720 Progesteron 0.43 Endometrium 6.5 Мислам дека резлутатите се добри, незнам за ендометриумот, да не е малку тенок? Вечер треба да ја боцнам стоп инекцијата, а веќе грчеви во стомакот осеќам, се надевам нема да прснат предвреме Со среќа на сите што сте во исчекување
На кој ден проверувавте прогестерон? И јас се спремам за криотрансфер, на втор ден ми е 1. Докторот ми кажа да почнам со циклопрогинова, а да го повтпрам на 12ти ден пак.
Нема да прснат не им се плаши За ендометриумот ќе ти препишат естрофем, до трансфер ќе си постигне одлична дебелина Среќно друшка
Искрено незнам колку треба да биде на 2 ден од циклус, мене денес ми го испитаа, се фаќа 2 дена пред пункција.