И јас сум во Њу борн испитан е прогестеронот на денот на давање на стоп инекција, докторот на денот на пункција ми кажа дека е висок и дека ќе одложиме трансфер за два циклуси од сега. Не ми даде никаква терапија за намалување на вредноста на прогестеронот.
Vtor transfer so zamrznata i posledna blastocista, test negativen na 12ti den Mislam deka treba da smenam doktor...
Имаше членка што пиша дека ваучерот си го подигнала сама од пошта,бев во фонд прашав одобрен ми е и пратен е прашав дали може да го подигнам сама од пошта ми рекоа незнаат каде да ме упатат во која пошта....некој совет како да постапам , затоа што е можно да чекам уште месец дена да ми стигне на адреса... ?
Shto napravi kako pomina tvojot transfer,mojot pak zavrshi so negativen rezultat a se beshe kako po kniga i pak nishto.
И добро што содржи всушност ваучерот, на лист хартија пишува ваучер за БПО ....? А документите од испитувањата ги враќаат или не?
Од пошта ќе ти го бараа кодот, мене ми го бараа, и мене ми кажаа пуштено ми е ама незнаат во која пошта, зависи од која населба сум, ми рекоа да видам прво во главната, бев, го немаше, другиот ден во архива ми го најдоа. Не ми беше јасно претходниот ден ми кажаа денес ти го пуштивме, другиот ден во архива ми беше. Незнам зошто така ми кажаа. Како што немаме поштари страв ми беше да не ми го изгубат, првиот пат поштар ми го донесе, еве сега не сум видела ни поштар сметки да донесе не па нешто друго. Оди пак и замоли ги да ти го побараат, само една жена има таму многу фина, таа ми го најде.
Не ги враќаат, јас уште кога ги поднесов ме прашаа дали имам фотокопии за мене, и ивф докторот нели ги бара тие документи, дека оргиналот не ги враќаат.
Мене во архивата ми направија копии а и докторот пред да ги однесам во фонд си ги скенираше, секако има и тој.
Да провериш во главната пошта, ама ќе ти го бараат кодот, ти дадоа ли барем, и по тоа ќе ти бараат во пошта.