Mislam deka ne ti traba nishto od prvite dokumenti samo izveshtajot od transferot koga e praven ne od ovoj sega so zamrznati od predhodniot,a drugite i taka treba da ne se postari od 6 meseci.
Кај мене сеуште немат одговор, пратени документи на 04.10. Им пишав на маилот не ми имаат вратено. На кој број ѕвоните? Некој од овие или?
Mene mi kaza deka treba da pominat 4mec od prvo ivn neuspesno pa mozes da si podnese dukumenti i taka napraviv posle 4mec si sobrav dokumenti i gi predadov vo fond
Mili koi ispituvanja gi oravevte poske spontan? Sto treba da ispituvam sega? I kolku vremenski da pocekam za da mozam da odam na transfer so zamrznati od posledno invitro so celosen proces?
И јас пишав меил не ми вратија а инаку на тие броеви вртев и јас никогаш не ми кренаа...и морав да отидам таму
А инаку прашав дали треба да ми дадат код за да го земам сама ми рекоа тие кодот го дознаваат од поштата уствари и дека би го добиле по две три недели...и ова ме збуни...
Можеш да ги замолиш во фондот да ти го дадат вториот оригинал (тој што обично стои кај нив). Јас така направив лани и немаше никаков проблем.
Оди утре во пошта, ако го нема на шалтер, ти пишав оди од позади, таму има вработени што ги средуваат писмата, сите се фини, мене дури и внатре ме внесоа, стварно се потрудија да ми го најдат, ама ете во фондот ми бил, не го ни испратиле, а ми кажаа сабајлето е испратено. Ми го бараа во пошта кодот за полесно да го најдат, инаку по реон и адреса можат, по име и презиме. Мислам дека работат до 14 часот. Чудно ми е зошто така ти рекле во фондот дека од пошта го дознавале, другиот ден кога им побарав во фондот код, вработената ми кажа "сега ќе видам", ама ми го најде ваучерот.
Па јас од овде прочитав дека кодот го даваат од фонд за полесно наоѓање во пошта и затоа така им реков во фонд да ми го дадат и отсечно негираше дека они го знаат. Фала ти секако
Почнуваат со работа од 6-7 таму од позади, прво ги носат таму, па ги распоредуваат по реони. Ќе ти најдат по адреса ако е во пошта. Си има таму распоредени писма, јас им кажав од каде сум, па баш ме однесоа кај тој поштарот од мојот реон што ги носи писмата и сметките, и ми кажа да не се секирам, ме памтел од минатиот пат кога ми го донесе ваучерот, и ќе ми го донел, ама јас другиот ден бев пак во фондот и ми го најдоа.
Zdravo devojki samo da prasam dali nekoj znae kade moze da se najde primolut nor ili nekoja zamena za nego,ili pak da se naracuva od nekaden da znae nekoja clenka pozdrav?
Мислам дека лично треба, зошто кога ми го донесоа првиот пат мајка ми беше во двор, и му кажала на поштарот да и го даде, тој и кажал мора лично јас, излегов и се потпишав дека сум го примила.
Mozebi ne e za tuka, no ne vidov deka e aktivna grupata za laparoskopija. Bi sakala da spodeli nekoj iskustvo so ovaa operacija. Imam zakazano za 1 mesec pa bi sakala da slusnam iskustva.
Ne e strasna intervencija.Dva pati pominsm zaradi vonmatericni i vadenje jajovodi. Ti pravat cetiri rezcinja mali na stomakot i so pomos na kamera i instrumenti rabotat sto treba da se sredi. So celosna anestezija e ne isekas voopsto bolka posle eden den te ispustaat doma. Bolkite se izdrzlivi i si funkcionslen za den dva.Ako te interesira poveke slobodno pisi mi.