Дури сега гледам, веројатно ти одговориле, јас кога бев на Имунологија ми рекоа дека не правеле веќе такви испитувања бифејќи немало ефект на имплантација, пред 10 години ги правеле ама веќе не. Ни направија други испитувања. А хла типизација побара Митко Ивановски… не знам што да мислам.
ХЛА правевте? Зошто мене ми кажаа дека не ја прават веќе немао влијание на имплантација? Не ми е јасно :/
Многу тешко, првото ин витро во ЊуБорн, за тоа стварно морам да ги пофалам пред работа сабајле одевме и сѐ беше на време без чекање, така што не отсуствував освен за пункција и трансфер, набрџина го направивме и прерано ми ги извадија јајце клетките од 6 само една беше зрела :/ А во Плодност за второто немаа воопшто осет за тоа во колку би стигнале од Скопје ни викаа да дојдеме во 8 (?!? што во превод значи дека во 5:30 треба да тргнеме од Скопје), таму чекавме со саати… иско одмор користевме многу беше тешко и затоа нема да одиме пак таму, немаме толку денови одмор. За каде поточно прашуваш?
Jas napraviv, isto mi kazaa doktorkata tamu kao ne se prai mn e sakapo nema potreba ama jas insistirav bidejki dr mi pobara i sega cekam rezultati
Жал ми е, одиме понатаму. Се надевам поскоро сите ќе имаме добри вести И ние се спремаме за таму. Кај кој доктор во Систина и како поминавте во врска со тоа колку време одзема и отсуства од работа итн?
Денес ми стигнаа од Биотика, минатата недела немаа, вчера се јавив пак, изгледа добиле и денес ми доставиа, сепак ти благодарам. Мислев од iherb се чека по месец.
Se javuvaat sekoj den za da ti kazat kako se razvivaat i na koj den kolku ke zamrznat.Vo mojot slucaj bea 5 blastocist i koga mi se javija mi kazaa na 5 den ke bidat zamrznati 2+2+1 toa za tri obidi
Jas bev kaj Lazarevski, vo princip se dogovaravme so sestra Anita sekogas toa da e najrano sto moze, i doagav pred site drugi da dojdat nemase problem za toa, samo sto na tri pati proveryvav hormoni za koi cekav rezultati vo bifeto primer dva saata pa posle toa so rezultatite me gledase i na eho. Mojata rabota e terenska pa bev na razlicni tereni i mi odzemase vreme toa pristignuvanje vo sistina i na rabota. Plus odsabajle imase ogromna guzva nakaj sistina poradi noviot “kruzen tek” so go napravija i od kaj boris trajkovski dodeka svrti coek nakaj sistina mnogu se cekase zavisno od denot. Za punkcija zemav den i sekako posle transfer rabotev od doma..So lesno
Mene mi pratija karticka od posta kako preporacana pratka i bev da si go zemam od postata kaj sto voobicaeno mi stigale pratki. Inaku mi odobrile na 11 ti kao data a na 13 ti veke mi bese stignata kartickata i si go zemav od posta. Pozdrav
Jas bev vo plodnost a ziveam vo sk,patuvav na sekoj pregled i voopsto ne mi bese tesko za toa sto znaev za sto odam,treba da si tamu za da mozat da ti zemat krv i da napravat analiza,isto bev i vo new born ne cekav tamu za toa sto rezultatite tek porucek mi gi citaa
Потполно исто, второ ин витро, ниска бета прво не се дулираше, после почна да се дуплира па прекина.. само не ми дадоа медикаменти, прекинав терапија за поддршка и прокрварев. Тешко е многу, ме потсети и ептен сочувствувам со тебе ама ќе биде подобро, плачевме неколку дена и двајцата и еве сега ќе се обидеме пак, поднесовме за ваучер. Тоа ни останува, се тешам дека многу случаји знам по еден/два спонтани имаат здрава бременост. Те гушкам, силни сме, можеме