Немам лично искуство, ама мислам најдобро е да се консултирате со уролог. Бидејќи има сперматозоиди, ама нешто ги "убива" или целосно имобилизира, најверојатно има чаре.
Sega doznavme od sto e vsusnost predizvikans ovaa sostojba,mm bese tri meseci Na terapija so sulfosalazine tableti poradi problem so dijarea a Sega kaj sto citame sekade pisuva deka ovie tableti predizvikuvaat privremena neplodnost odnosno GI ubiva spermatozoidite,znaci takvi baksuzi SME sto neznam veke sto da mislam,samo neznam dali ke ni vlijae vakov spermogram za vaucerot od FZO
А зошто не почекате и не го повторите спермограмот за еден месец? Кога ја прекинал терапијата? Спермогенезата трае 72 дена, значи за кусо треба да има промена.
Site dokumenti ni SE spremni PA zatoa sakavme uste naredniot mesec ako ni odobrat vaucer da pocnime so postapkata,mm ja prekina terapijata pred 40 dena lele uste ova ni trebase razocarana sum do kraj( a dali ke vlijae vakov spermogram za dobivanje Na vaucerot?IC ne mi SE ceka veke,posle spontaniot abortus samo Na toa mislam I MN MN MN vi blagodaram ,znam kade mozam da SE obratam za se
Не губите ништо ако ги дадете. По мене за месец дена нема да имате проблем собспермограмот од ваков вид.
zdravo moi feminki, ni go odobrija vaucerot no pred da pravam IVF so konsultacuja so trojca doktori me sovetuvaat da pravam laparaskopija odnosno zacepuvanje na leviot kanal a desniot mi e zacepen pred dve godini I pregrada na matkata I taa togas uspesno ostraneta. No ako go zacepam kanalot togas prirodno nikogas ne ke mozam da ostanam Predhodno imam praveno dve Ivf neuspesni pa mozno bilo za neuspesnosta da IMA vrska kanalot mozel da e hidrosalping odnosno da ispustal tecnost I ne moze da se vgnezdi plodot. Pomos iskustvo
Jas imav edno vonmatericno mi bese otstranet leviot kanal posle imav edno neuspesno ifv doktor trajkovski od gak me imase isto sovetuvano da go otstranam desniot kanal ama i jas so isto razmisluvanje kako tebe no na vtoroto ifv mi izleze vonmatericna vo desen kanal ako kanalot ti e zapusen ili nefunkcionalen poslusaj go doktorot
kanalot mi e prooden megutoa tie kako pipci sto se toa se izvitoperilo I mozno e do ispustanje do nekakva so tecnost I mozelo DA go unistuva plodot ne znammmm......
Mozno e, ako imas hidrosalping postoi opasnost vodata da go unistila plodot. I mene isto mi kazaa. A koga veke imas odobren vaucer, sekako ke odis na ivf varijanta, kanalot ne ti e potreben, moze da pretstavuva samo opasnost. Srekno i so lesno postapkata!
Дали некоја правела инсеминација во New Born? и каква е таму процедурата? @Anaskopje мое мислење е да си направиш ХСГ ништо не губиш барем ќе си посмирена,ти си таа што ќе го носиш бебето што ако е матката со неправилна форма,или има преграда не дај Боже така бар ќе се насочите кон мт и успех повеќе се постигнува во инф.кога е проблем машки фактор..ова е мое мислење,а инсеминациите можеш да ги избегнеш
Да и јас мислам така, идеме дефинитивно на ин витро. Кажети ми само дали таа процедура е комплицирана и болна или не треба да паничам. Поздрав
Ne e voopsto komplicirana, trae se na se 5 min, a bolkata trae 10 sekundi... taka da nema prostor za panicenje.
Мене воопшто не ме болеше,ништо не осетив беа проодни и се ок.ама велат дека каде што се запушени каналите болело дека со тоа пробуваат да ги отпушат ама трае толку кратко што нема потреба да паничиш,повеќе изгубив време во слекување и облекување отколку самата постапка.Правев во Систина кај Јорданчо Иванов,супер поминав..Среќно
@Libra88 @Anetaoh На државно каде го прават, на гинекологија ли? Да избегнам колку толку давање пари на приватно.
Jas na privatno vo Sistina, mnogu brgu zavrsiv i plativ 4500 denari, na drzavno znam deka se ceka red, no e daleku poeftino, mislam 900 denari. No bidejki ne sum od sk i mislam deka ke lutev mnogu, ne ja znaev drzavna bolnica, sama bev... i zatoa se resiv vo Sistina.
Ostaj... setam levo-desno niz kuka. Sega bas komentirav so edna feminka. Denes vo dvorot mi rascvetaa za prvpat ovaa godina dve prekrasni zolti cvekenca. Utrovo koga izlegov i gi vidov, mi dojde toplo na srceto. Si napraviv sporedba, denes isto taka se budat i treba da rascvetaat dvete zamrznati embrioncinja, se podgotvuvaat za transfer. Sakam da veruvam deka e nekakov znak